Meny

«Hilde» har minket til liten storm

Sjøen slo lørdag kveld inn over havna i Stjørdal, de to personene i bildet beveger seg på en flytebrygge i urovekkende nærhet av kraftige bølger. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet «Hilde» som feide inn over kysten av Helgeland med orkan i kastene, hadde natt til søndag krympet til en liten storm.

Stormsenteret hadde i 2-tiden passert Nordland og vinden hadde avtatt.

Meteorologisk institutt meldte da at vinden over Trøndelag og Helgeland hadde minket til liten storm med vindstyrke på 22 meter per sekund. Den ville utover natta minke videre til stiv kuling med en vindstyrke på 15 meter per sekund.

Les også: Stormen « Hilde» rammer hardt

I kystområdene i Trøndelag vil uværet være nede i sørvestlig liten kuling med vindstyrke på 12 meter per sekund søndag ettermiddag, men vil trolig ta seg noe opp igjen på kvelden og gi sterk kuling mange steder med vindstyrke på 20 meter per sekund. Også i Helgeland i Nordland vil vindstyrken være 20 meter per sekund gjennom store deler av søndagen.

Sent lørdag kveld og tidlig på søndagsnatten feide ekstremværet inn mot de ytterste delene av kysten med en vindstyrke som tilsvarer kortvarig orkan med vindstyrke på 35 meter per sekund.

Les også: Ekstremværet «Hilde» ble enda verre enn ventet

Lokale vindkast lå på opp mot 50 meter per sekund. Vindkastene ble målt til 49 meter per sekund på Nordøyan fyr i Vikna kommune i Nord-Trøndelag. På Sklinna fyr i Leka kommune ble de kraftigste vindkastene målt til 44 meter per sekund, og på Ørland på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag til 39.

Les også: Nesten aldri skjedd: «Hilde» stopper Hurtigruten på hele kysten

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus