Meny

Flere hundre gikk i tog for Joshua French

Kari Hilde French, moren til Joshua French, var blant de om lag 200 som gikk i fakkeltog i Oslo lørdag kveld til støtte for den dødsdømte Kongo-fangen Joshua French. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Joshua må hjem, krevde de drøyt 200 personene som lørdag tok til Oslos gater med fakler for den gjenværende Kongo-fangen.

Om lag 200 personer deltok i fakkeltoget som altså hadde som mål å presse på for å få løst Frenchs sak av humanitære årsaker.

Drapsdømte Joshua French sitter alene igjen i fengselet i Kongo, etter at Tjostolv Moland døde tidligere i år.

Les også: Uvisst om Joshua French står på benådningsliste

– Noe må gjøres for å få løst denne saken. Vi setter vår lit til de nye kreftene som har tatt over etter regjeringen Stoltenberg, som gjorde det den kunne, og at Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende kan øve press så man kan få en løsning for Joshua, sier talsmann for fakkeltoget, Arvid Gramstad til NTB.

Han sier seg godt fornøyd med arrangementet lørdag, der blant annet Frenchs mor, Kari Hilde French, deltok.

Også mor til avdøde Tjostolv Moland deltok i toget.

– Politikerne må gjøre noe straks, før det går med Joshua som det gikk med Tjostolv. For det er liv om å gjøre, sa Mathilde Moland til NRK.

– Det har gått veldig fint, helt etter planen. Det var godt frammøte og det ble et langt tog. Det var bare positivitet rundt alt sammen, fine appeller og et verdig arrangement, sier Gramstad..

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus