Meny

– Meldte ikke videre da innringer varslet om trippeldrapet

Tre personer ble drept under busskapringen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMK-sentralen fikk inn en telefon om en «terrorhandling» og flere drepte på Valdresekspressen. Meldingen ble ikke gitt videre, melder NRK.

Politiet har sendt en redegjørelse til Justis- og beredskapsdepartementet, der de gir en faktaskildring av hendelsesforløpet. NRK har fått tilgang til denne, som tar for seg dramaet minutt for minutt.

I redegjørelsen går det fram at en av innringerne til nødtelefonen til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), brukte begrepene «terrorhandling», «flere drepte» og «en person truet med kniv». Denne meldingen kom inn klokken 17.40.

Les også: Asylsøkere hetses etter trippeldrapene i Årdal

Den dramatiske meldingen klokken 17.40 ble aldri videreformidlet fra AMK til de to andre nødetatene, går det fram av politiets redegjørelsen, melder NRK.

Det er stikk i strid med gjeldende instruks om «trippelvarsling» – som betyr at alle etatene skal varsles om ulykker og alvorlige hendelser.

Les også: Krever handling etter bussdrapene i Årdal

Det er politimester i Sogn og Fjordane politidistrikt Ronny Iden som har forfattet dokumentet, men han ønsker ikke å si så mye til NRK.

– Rapporten ligger der og vi har redegjort for fakta. Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer før vi har gjort en skikkelig evaluering, sier Iden

Saken oppdateres

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus