Meny

23-åring pågrepet for terrorforberedelser i Belgia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgisk politi har pågrepet en 23-åring de mener har planlagt omfattende terrorangrep i regionen Flandern. Planene karakteriseres som Breivik-inspirerte.

Ifølge Flanders News ble 23-åringen som er nederlandsk, arrestert sent onsdag kveld i byen Sint-Niklaas i Øst-Flander i Belgia. Han var da på en pub hvor han skal ha forsøkt å rekruttere flere til terrorangrepene.

Nettstedet sammenligner planene med terrorangrepene som Anders Behring Breivik sto bak. I likhet med Breivik etterlot 23-åringen seg et manifest hvor han la fram sine planer, skriver VG.

Nettstedet Dutch News melder at angrepet skal ha vært nært forestående.

– Det var et spørsmål om dager, sier en talsmann.

Manifestet 23-åringen har skrevet, er på 81 sider og beskriver blant annet planene om å angripe kringkastingskanalen VRT i den belgiske regionen Flandern.

– Han planla tilsynelatende å offentliggjøre sine planer direkte på VRT, hvis nødvendig ved hjelp av voldelige midler. Etter det ville han angripe politiske institusjoner, sier Antoon Schotsaert som er talsmann for påtalemakten i Dendermonde.

23-åringen skal ha hatt ønske om å opprette en egen republikk i Flandern, fordi han mener at den belgiske staten lar seg styre av USA.

Ifølge manifestet skulle angrepet ha blitt utført fredag 15. november som er en høytidsdag i Belgia og Nederland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus