23-åring pågrepet for terrorforberedelser i Belgia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgisk politi har pågrepet en 23-åring de mener har planlagt omfattende terrorangrep i regionen Flandern. Planene karakteriseres som Breivik-inspirerte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Flanders News ble 23-åringen som er nederlandsk, arrestert sent onsdag kveld i byen Sint-Niklaas i Øst-Flander i Belgia. Han var da på en pub hvor han skal ha forsøkt å rekruttere flere til terrorangrepene.

Nettstedet sammenligner planene med terrorangrepene som Anders Behring Breivik sto bak. I likhet med Breivik etterlot 23-åringen seg et manifest hvor han la fram sine planer, skriver VG.

Nettstedet Dutch News melder at angrepet skal ha vært nært forestående.

– Det var et spørsmål om dager, sier en talsmann.

Manifestet 23-åringen har skrevet, er på 81 sider og beskriver blant annet planene om å angripe kringkastingskanalen VRT i den belgiske regionen Flandern.

– Han planla tilsynelatende å offentliggjøre sine planer direkte på VRT, hvis nødvendig ved hjelp av voldelige midler. Etter det ville han angripe politiske institusjoner, sier Antoon Schotsaert som er talsmann for påtalemakten i Dendermonde.

23-åringen skal ha hatt ønske om å opprette en egen republikk i Flandern, fordi han mener at den belgiske staten lar seg styre av USA.

Ifølge manifestet skulle angrepet ha blitt utført fredag 15. november som er en høytidsdag i Belgia og Nederland.