Meny

UDI og Justisdepartementet til oppvaskmøte i Årdal

I dette huset bodde mannen som er siktet for drapet på tre personer på bussen mellom Årdal og Tyin. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årdal kommune har kalt Utlendingsdirektoratet inn til oppvaskmøte om asylmottaket, der mannen som nå er siktet for drapene på Valdresekspressen bodde.

Kommunen har vært klar på at etableringen av mottaket i Årdal skjedde for raskt til at kommunen klarte å stable et forsvarlig apparat på beina. Lokalpolitikerne var dessuten sterkt imot at det i det hele tatt skulle etableres mottak i den relativt lille kommunen.

– Kommunen ble pådyttet et asylmottak mot de folkevalgtes vilje. Dette var en stor omveltning for samfunnet, og vi er veldig klare på at kommunene må få avgjøre selv om det skal etableres mottak i bygda eller ikke, sier rådmann Frank Westad til Sogn Avis.

Nå ber kommunen UDI revurdere sine rutiner overfor vertskommuner i forkant av etableringen av asylmottak. Møtet finner sted til uka. En representant for Justisdepartementet, som har ansvaret for regjeringens asylpolitikk, kommer også til å være med.

Westad poengterer dessuten at den trippeldrapssiktede sørsudaneren uansett ikke skulle ha asylsøknaden sin behandlet i Norge, og mener han derfor aldri skulle vært sendt til Årdal i påvente av uttransportering.

Mannen skulle heller vært overflyttet UDIs lukkede mottak, mener Westad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus