Meny

Berlusconis parti splittet

Heia Italia! Sivlio Berlusconi gjenopplivet lørdag sitt parti Forza Italia, men må se mange utbrytere utenfor. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi gir den delen som er trofast mot ham, det gamle navnet tilbake.

På et partimøte i Roma lørdag kunngjorde Berlusconi at partiet som har kalt seg Frihetsfolket (PdL), igjen skal hete Forza Italia (Heia Italia).

Partiet er i praksis splittet etter at den tidligere viseformannen i PdL, visestatsminister Angelino Alfano, og andre regjeringslojale partirepresentanter i nasjonalforsamlinger, dannet en ny gruppe med navnet Nye sentrum-høyre, eller Nuovo Centrodestra.

Les også: Berlusconi gjenoppliver sitt gamle parti

– Jeg er glad for at vi har gått tilbake til dette navnet som vi alle sammen har hjertet hos: Forza Italia, ropte Berlusconi ut til rundt 800 partifunksjonærer som er samlet i Roma.

Med til Angelino Alfanos nye gruppe hører rundt 60 folkevalgte, derav 30-37 senatorer og 23-26 representanter. Det er tilstrekkelig til å sikre den sittende koalisjonsregjeringen flertall.

Les også: Berlusconi utestenges fra offentlig politikk i to år

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus