Meny

Ekstremvær:

Nesten aldri skjedd: «Hilde» stopper Hurtigruten på hele kysten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurtigruten innstiller en rekke avganger for å unngå å være til sjøs når ekstremværet Hilde raser inn over kysten. Trafikken tas opp igjen først når uværet har lagt seg.

– Det har nesten aldri skjedd. Det er jo uvanlig at man får uvær som treffer hele kysten på en gang, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til NRK.

Flere passasjerer fortalte allerede fredag om ubehagelige opplevelser på sjøen. Lørdag tok rederiet beslutningen om å innstille alle avganger på rutene mellom Trondheim og Finnsnes, Bergen og Ålesund, Tromsø og Kirkenes og mellom Honningsvåg, Kirkenes og Hammerfest i minst ett døgn.

– Vi kansellerer på grunn av uværet. Dette er en beslutning som er tatt av våre kapteiner, og sikkerheten kommer alltid først, sier Bjørnflaten.

Les også: Statoil evakuerer Njord A

Flesteparten av skipene vil ikke være i rute igjen før til uka, ifølge trafikkinformasjonen på Hurtigrutens nettsider.

Passasjerer som allerede er om bord på hurtigruteskipene, vil få hjelp til å komme seg videre, og folk som har billetter, vil få refundert disse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus