Meny

Oslo på ranstoppen i Skandinavia

Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 120 ran bare i oktober, er Oslo blitt ranshovedstaden i Skandinavia, viser ferske tall.

Det har ikke lyktes VG å få Oslo politidistrikt til å utlevere novembertallene så langt, men for oktober er tallenes tale klar: det ble begått 120 ran i Oslo, mot henholdsvis 78 og 63 i København og Stockholm.

Les også: To gutter siktet for barneran

Bare i løpet av ett døgn torsdag var det fire ran i hovedstaden. Fredag ble en 88 år gammel kvinne slått i bakhodet på Majorstua, en mann ble ranet på Tøyen og på natten ble en mann i 20-årene slått ned og ranet i Storgata.

Så sent som fredag kveld og natt til lørdag, ble det anmeldt et nytt, grovt ran i Oslo etter at tre tenåringer ble overfalt og ranet i Christian Krohgs gate i sentrum.

Les også: 14-15-åringer truet personer med våpen i Oslo

– Stockholm og København har andre utfordringer som Oslo ikke har. Det kan også være ulike måter å føre statistikk på som gir utslag. Men vi har for mange ran i Oslo og har satt inn flere tiltak for å bekjempe dette, blant annet med egen ransgruppe og styrket bemanning, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Oslo-politiet har satt inn ekstra ressurser i kampen mot de mange ranene og etablert egen innsatsgruppe mot ran.

Les også: - Ranere må straffes raskere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus