Oslo på ranstoppen i Skandinavia

Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Politi i Borggata i Oslo der en mann ble ranet av ukjente gjerningsmenn torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 120 ran bare i oktober, er Oslo blitt ranshovedstaden i Skandinavia, viser ferske tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har ikke lyktes VG å få Oslo politidistrikt til å utlevere novembertallene så langt, men for oktober er tallenes tale klar: det ble begått 120 ran i Oslo, mot henholdsvis 78 og 63 i København og Stockholm.

Les også: To gutter siktet for barneran

Bare i løpet av ett døgn torsdag var det fire ran i hovedstaden. Fredag ble en 88 år gammel kvinne slått i bakhodet på Majorstua, en mann ble ranet på Tøyen og på natten ble en mann i 20-årene slått ned og ranet i Storgata.

Så sent som fredag kveld og natt til lørdag, ble det anmeldt et nytt, grovt ran i Oslo etter at tre tenåringer ble overfalt og ranet i Christian Krohgs gate i sentrum.

Les også: 14-15-åringer truet personer med våpen i Oslo

– Stockholm og København har andre utfordringer som Oslo ikke har. Det kan også være ulike måter å føre statistikk på som gir utslag. Men vi har for mange ran i Oslo og har satt inn flere tiltak for å bekjempe dette, blant annet med egen ransgruppe og styrket bemanning, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Oslo-politiet har satt inn ekstra ressurser i kampen mot de mange ranene og etablert egen innsatsgruppe mot ran.

Les også: - Ranere må straffes raskere