Meny

Ronaldo ga Portugal første stikk

Cristiano Ronaldo ble matchvinner da Portugal slo Sverige 1-0 i den første VM-omspillskampen fredag. Foto: Hugo Correia / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cristiano Ronaldo gikk seirende ut av stjerneduellen mot Zlatan Ibrahimovic på hjemmebane fredag. Sverige får en tung jobb med å snu 0-1 i VM-omspillet.

Real Madrid-stjernen var faretruende for et svensk forsvar som lenge klarte å holde unna for portugisernes press. Men i det 82. minuttet måtte «söta bror» gi tapt. Ronaldo stupte fram og headet inn Miguel Velosos innlegg.

Enda verre kunne det blitt for gjestene. I det kampuret rundet 85 minutter var Portugal-kapteinen på farten igjen. Fra god posisjon headet Ronaldo i tverrliggeren.

Det var langt fra de eneste sjansene hjemmelaget skapte i kampen som til slutt ga fortjent seier. Svenskene hadde også sine muligheter, men det var Portugal som skapte de fleste og største.

Les også: – Vi skal gjøre det vanskelig for Portugal

Mens Kim Källström satte et svensk frispark like utenfor stolpen, var João Moutinho og Ronaldo frampå et par ganger for Portugal. Andreas Isaksson måtte levere solid keeperspill for å holde nullen de første 81 minuttene.

Mye er sagt om «kampen i kampen» mellom Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic de siste dagene. Svenskenes stjernespiss er i kanonform, men fikk til lite fredag. Han bør vise andre takter og få mer hjelp om det skal bli VM-billett i returkampen på Friends Arena tirsdag.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus