Meny

Høgmo fornøyd tross nytt tap

Per-Mathias Høgmo måtte tåle et nytt tap fredag, men han er ikke bekymret. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo har fortsatt til gode å vinne etter tre kamper som landslagssjef, men han er godt fornøyd med det han fikk se i Herning fredag.

– Vi møtte et godt dansk lag, og jeg er veldig godt fornøyd med det vi gjorde i første omgang. Jeg synes strukturen i laget var veldig god. Vi skapte sjanser både ved å komme rundt på kant og gjennom i midten, sa han etter 1-2-tapet for Danmark.

– Vi ga bort et dødballmål og bare én sjanse til i den omgangen.

Les også:
Backene senket Norge på overtid.

Etter pause dominerte Danmark, men Høgmo så også mye han likte i den omgangen.

– Kampen ble mer åpen i annen omgang. Begge lag spilte med litt mer risiko, og det ble sjanser til begge lag. Jeg er godt fornøyd. Vi fikk en del gode svar, både kollektivt og individuelt, og det var det vi ønsket mot en kvalifisert motstander, sa han.

Han sendte innpå tre debutanter blant de seks innbytterne. Mats Møller Dæhli imponerte de fleste.

Spennende

– Det er gledelig å se mye av det han viste. De offensive valgene han gjør er det høyt nivå over. En veldig godkjent og spennende debut som han skal ha all honnør for, sa Høgmo.

Jørgen Skjelvik og Martin Linnes fikk også debut på hver sin backplass, sistnevnte bare noen få minutter.

– Jørgen kom innpå for Tom (Høgli), som bare ville spille 60 minutter i dag. Offensivt viste han veldig spennende kvaliteter og gjennombruddskraft, men på slutten så vi at han har litt å gå på defensivt, sa han.

Skjelvik snublet litt og lot Peder Ankersen slå innlegget som avgjorde kampen.

Mest skrøt Høgmo av Ruben Yttergård Jenssen.

– Ruben var «man of the match» i mitt hode. Han styrte mye av kampen, og det er høyt, høyt nivå over det han gjorde, sa landslagssjefen, som også ga godkjent til stopperparet.

Avslappet

Høgmo har en uavgjort hjemme og to bortetap så langt, men han er ikke bekymret.

– Vi er i ferd med å utvikle et lag som skal være i stand til å ta poeng når EM-kvalifiseringen starter i september. Når vi får utviklet mer rutine i avgjørende situasjoner, kommer også seirene. Om de kommer i september eller før har jeg et veldig avslappet forhold til, sa han.

– Vi kunne vunnet i dag, men spilt dårlig. Vi tapte 2-1, men gjorde en god kamp, og det er jeg fornøyd med.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus