Meny

Torontos ordfører til retten mot bystyret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bystyret i den kanadiske storbyen Toronto har fratatt den omstridte ordføreren Rob Ford noen av hans fullmakter. Ford går til domstolen for å bestride vedtakene.

Byen er dermed i den noe uvanlige situasjon at ordføreren, som offentlig har innrømmet bruk av narkotika og fyllekjøring, går til retten for å forsvare sin stilling.

Bystyret vedtok fredag å frata Ford noen av hans fullmakter. Men det er få lovlige fremgangsmåter for bystyret, som på tvers av de politiske skillelinjene ønsker å bli kvitt ham. Ford sier de folkevalgte opptrer ulovlig.

Bakgrunn:  Her innrømmer ordføreren crack-røyking

Ville gjort det samme

– Hadde jeg hatt en ordfører som hadde oppført seg slik jeg har gjort, ville jeg gjort akkurat det samme, sa han etter fredagens avstemning.

– Men det er opplagt at jeg i min situasjon er nødt til å støtte meg selv. Alle i min posisjon ville gjort det samme.

Ford har innrømmet at han har kjøpt ulovlige narkotiske stoffer, at han har kjørt bil etter å ha drukket alkohol og at han har brukt det narkotiske stoffet crack.

Men han sier han ble valgt for å gjøre en jobb, å senke skatter og avgifter, og nekter å gå av. Han stiller dessuten til gjenvalg i oktober neste år, lover han.

Les også: Skandaleordføreren nekter å gå av

Ba ham gå

Onsdag vedtok bystyret en anmodning om at den skandaleombruste ordføreren må gå av.

– I løpet av de siste seks månedene, og særlig i løpet av de siste ukene, har vi blitt stadig mer bekymret over den tilsynelatende endeløse strømmen av beskyldninger, dementier og forsinkede innrømmelser om din oppførsel, heter det i anmodningen som var undertegnet av 30 av de 44 bystyremedlemmene.

Bare to stemte mot anmodningen.

I en meningsmåling utført for flere TV- og radiostasjoner svarer 76 prosent av velgerne at de mener Ford bør trekke seg eller ta permisjon.

Bare noen dager etter at han innrømte å ha røyket crack, dukket det opp en ny video, der ordføreren er synlig beruset, og truer en person med drap. Se den her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus