Torontos ordfører til retten mot bystyret

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystyret i den kanadiske storbyen Toronto har fratatt den omstridte ordføreren Rob Ford noen av hans fullmakter. Ford går til domstolen for å bestride vedtakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen er dermed i den noe uvanlige situasjon at ordføreren, som offentlig har innrømmet bruk av narkotika og fyllekjøring, går til retten for å forsvare sin stilling.

Bystyret vedtok fredag å frata Ford noen av hans fullmakter. Men det er få lovlige fremgangsmåter for bystyret, som på tvers av de politiske skillelinjene ønsker å bli kvitt ham. Ford sier de folkevalgte opptrer ulovlig.

Bakgrunn: Her innrømmer ordføreren crack-røyking

Ville gjort det samme

– Hadde jeg hatt en ordfører som hadde oppført seg slik jeg har gjort, ville jeg gjort akkurat det samme, sa han etter fredagens avstemning.

– Men det er opplagt at jeg i min situasjon er nødt til å støtte meg selv. Alle i min posisjon ville gjort det samme.

Ford har innrømmet at han har kjøpt ulovlige narkotiske stoffer, at han har kjørt bil etter å ha drukket alkohol og at han har brukt det narkotiske stoffet crack.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han sier han ble valgt for å gjøre en jobb, å senke skatter og avgifter, og nekter å gå av. Han stiller dessuten til gjenvalg i oktober neste år, lover han.

Les også: Skandaleordføreren nekter å gå av

Ba ham gå

Onsdag vedtok bystyret en anmodning om at den skandaleombruste ordføreren må gå av.

– I løpet av de siste seks månedene, og særlig i løpet av de siste ukene, har vi blitt stadig mer bekymret over den tilsynelatende endeløse strømmen av beskyldninger, dementier og forsinkede innrømmelser om din oppførsel, heter det i anmodningen som var undertegnet av 30 av de 44 bystyremedlemmene.

Bare to stemte mot anmodningen.

I en meningsmåling utført for flere TV- og radiostasjoner svarer 76 prosent av velgerne at de mener Ford bør trekke seg eller ta permisjon.

Bare noen dager etter at han innrømte å ha røyket crack, dukket det opp en ny video, der ordføreren er synlig beruset, og truer en person med drap. Se den her: