Meny

Styrtregn skaper vannkaos på Vestlandet

En flomstor elv skaper problemer langs E39 ved Fjøsangerveien i Bergen. Foto: Skjermdump Vegvesenets webkamera

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig regnvær lammer trafikken i Bergen og skaper store problemer over hele Vestlandet. Utover helga skal været bare bli verre.

Enorme vannmasser etter kraftig regnvær skaper lange køer i rushtrafikken på Vestlandet, melder VG. En elv som flommet over sine bredder skal ha ført til fullt kaos på Fjøsangerveien i Bergen fredag ettermiddag.

– Det er køer overalt. Tilstanden er kaotisk. Dette er ille, sier vaktoperatør Ove Amundsen i Statens Vegvesen til Bergensavisen.

Han ber folk være tålmodige og holde seg hjemme hvis de ikke absolutt må ut på veiene. Fredag kveld ble det klart at Meteorologisk institutt går ut med varsel om ekstremvær.

Les også: Ekstremværet Hilde når Trøndelag og Helgeland

Nesten ekstremvær i Bergen

På seks timer falt det hele 50,9 mm regn i Bergen, noe som skal være langt over normale verdier.

– Vi pleier å sette grensen for ekstremvær på 10 mm i timen, så dette er nesten like ille, sier meteorolog Karsten Eitrheim ved Værvarslinga på Vestlandet til Bergens Tidende.

Et kraftig lavtrykk beveger seg i dag inn over vestlandskysten, og meteorologene har varslet full storm langs kysten helt fra Møre og Romsdal til Øst-Finnmark i helga.

Les også: Vurderer ekstremværvarsel

Vinden veltet trailertilhenger

I Møre og Romsdal har det blåst kraftig i hele dag, og ved Masdal veltet en trailertilhenger og sperret E39 i formiddag, melder NRK.

I Trøndelag og Helgeland kan vinden herje ekstra sterkt i helga.

– Lørdag kveld er det ventet sørvest full og kan hende sterk storm som etter hvert dreier vestlig. Dette kan gi lokale vindkast på 35-45 meter per sekund innover land lørdag kveld og første del av søndag, meldte Meteorologisk institutt fredag formiddag. Nå har de altså sendt ut ekstremværvarsel.

Sjekk været der du er!

Stengte veier etter ras

I Sogn og Fjordane er flere veier stengt på grunn av ras, eller fare for ras, melder NTB.

NRK viderebringer en oppfordring fra Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Nils Magne Slinde, som ber folk som skal ut å kjøre om å følge nøye med.

Fredag kveld ble også én person evakuert på grunn av at vannet fløt inn i huset hans ved Sæla i Naustdal.

– Vi har fått på plass en gravemaskin til å grave opp elva, slik at vi kan lede vannet vekk fra huset, sier Oddbjørn Aune, vakthavende ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane, til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus