Banneklaging opp i Kringkastingsrådet

NRK har korsforbud – men lar programlederne banne

NRK forbyr sine ansatte å bruke smykker formet som kors på skjermen. Men å banne er det fritt frem for i beste sendetid. – Vi kommer ikke til å innføre forbud, sier NRK-sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er Hatlelids klagebrev

«For eit par dagar sidan vart ein NRK-medarbeidar/ reportar ved Sørlandsavdelinga irettesett av sin overordna fordi ho hadde eit kors som smykke rundt halsen. Hendinga vart slått stort opp i media, og reportaren fekk ordre om å fjerne korset fordi det kunne verke støtande over for sjåarane. Eg oppfatta det slik at det var telefon frå ein sjåar som var bakgrunn for at saka vart teken opp.

I kveld såg eg programmet "Ikke gjør dette hjemme", saman med gutane mine. Programmet var ein stor skuffelse. Misbruk av Guds namn og bannskap gjekk igjen gong etter gong, og det enda med at vi stengde av lyden. Det er dessverre ikkje berre i dette programmet bannskap blir nytta i NRK. I programmet "Norges Tøffeste" (som eg har sett ein gong) florerer bannskap og slibrig språkbruk, og mitt spørsmål er: Kva i NRK sine retningslinjer eller lovverk tilseier at ein programleiar (og for så vidt også deltakarar) kan nytte bannskap ukritisk, mens ein programleiar med eit lite kors i halsgropa ikkje kan bruke denne type smykke? Og dersom det ikkje fins slike retninglinjer kvifor blir det då berre teke tak i korset - mens bannskapen går klar?

Sjølv er eg trenar for gutar fotball 13-14 år, og både på trening og i kamp legg vi vekt på at spelarar og trenarar fører ein språkbuk som ikkje verkar støtande på med- eller motspelarar. Det er då tragisk å sjå at NRK i program etter program serverer ein språkbruk som går i stikk motsett retning. NRK og andre media har stor påverknadskraft, og språkbruken til ungdomen blir dessverre også farga av dette. Det "offentlege rom" er ikkje mogeleg å stenge ute, og i realiteten medverkar NRK til ei "verbal forureining" av dette rommet. Det er heller ikkje slik at NRK konsekvent sender denne type program seint på kveld. Ofte blir slik språkbruk servert i "beste" sendetid, og då blir alle "offer" for denne forsøplinga. Tidlegare såg eg på NRK som ein viktig samfunnsaktør, men innser no at mykje av dette samfunnsansvaret er borte og at statskanalen på mange område heller medverkar til ei negativ utvikling. Dette er beklageleg.

Håpar NRK tek seg tid til å svare skriftleg på dei spørsmål eg har stilt»

Dette er «Ikke gjør dette hjemme».

Her er eksempler på hva de gjør:

  • Programlederne i Ikke gjør dette hjemme stiller seg også denne gangen noen grunnleggende spørsmål: Går det an å bruke pipa på huset som kanon, er det mulig å pumpe så mye luft i et trailerdekk at det eksploderer og hva skjer når man slipper ut gass i et rom med levende lys? Det blir nok en eksplosiv episode med Rune Nilson og Per Olav Alvestad.
  • Mange ting er vanskelige å åpne, sprengstoffekspert Roar åpner alt fra syltetøyglass til bildører på sitt kraftfulle vis. Kan en stor plastpose og en vanlig støvsuger klemme sammen en campingvogn.
  • Er det mulig å omgjøre en frossen kalkun til et måltid på null komma svisj? Hvert år prøver mange amerikanere å fritere frossen kalkun i kokende olje, men resultatet er dessverre ofte både eksplosivt og tragisk. Rune Nilson og makker Per Olav Alvestad vil uansett gi denne matlagingen en sjanse, samt teste ut om tennvæske kan fungere i et sprinkelanlegg
  • Rune Nilson og Per Olav Alvestad tester denne gangen bla ut ulike måter å åpne en champagneflaske på, med god hjelp av skytebas Roar. De søker også svaret på spørsmålet: hva er egentlig verdens verste lukt - kan den svenske surstrømmingen egentlig måle seg med kjemiens luktbombe? Og alle vet jo at man ikke skal kaste stein, programlederne vil nå teste ut denne advarselen en gang for alle: deres stein veier 1.2 tonn.
  • Hvor langt kan man kaste mat, hva skjer om du setter et skudd rett på plata og hvor mye vann skal til for at en vannseng sprekker? Programlederne Rune Nilson og Per Olav Alvestad stiller seg slike grunnleggende spørsmål - for at du skal slippe.
  • Per Olav Alvestad drømmer om et stående badekar og mener han har en god plan for å teste det ut. Sammen med Rune Nilson er han i gang med å teste ut alt man ikke skal gjøre hjemme. De destillerer sprit i tørketrommelen og sliper parketten med en Harley Davidsson. Per Olav mener de, som Pippi Langstrømpe, godt kan bo med en hest i huset, men hr. Nilson er veldig skeptisk til det.

Kilde: NRK

Banningen opprører Ståle Hatlelid i Hornidal. Fotballtreneren har to sønner på 13 og 14 år, og er så sjokkert over ordbruken, spesielt i programmene «Ikke gjør dette hjemme» og «Norges tøffeste», at han har klaget dem inn til Kringkastingsrådet. Der skal det opp på neste møte.

Se Ståle Hatlelids brev til NRK i faktaboks til høyre.

Hatlelid sendte sin klage etter at journalist Siv Kristin Sællmann av NRK Sørlandet ble bedt om å slutte å bruke sitt 1,4 centimeter lange diamantbesatte gullkors når hun var på TV. Årsaken var at seere skal ha klaget på dette.

Suksess

– Man reagerer på et metallstykke formet som et kors. Men bannskap florerer både på NRK og i andre kanaler uten noen sperre. Jeg synes det er en merkelig vurdering av hva slags kriterier som skal ligge til grunn for presentasjon av program og måten programlederne oppfører seg på, sier Ståle Hatlelid til ABC Nyheter.

«Ikke gjør dette hjemme» er en solid suksess på NRK1 med godt over en halv millioner seere i snitt på førstegangs visning klokken 20.15 tirsdager. Den påfølgende uken går det fire ganger i reprise, og det ligger på nett-tv, slik at seerne kan se det når de vil. Det gjør over 150.000, ifølge programsjef Ida Kvissel i NRK.

Kvissel sier at banningen er et tilbakevendende tema de er bevisste på.

Klarer ikke å la være å banne

– Så er det slik at dette er ekstrem-TV. Pulsen og adrenalinet er rett og slett litt høyt. De har litt problemer med å holde seg, og snakker det som for dem oppleves som et naturlig språk, sier Ida Kvissel til ABC Nyheter, og legger til:

– Det er en spontanreaksjon. Så klarer vi ikke alltid å klippe oss rundt det. Men det er ikke fra vår side en tro på at vi gjør det tøffere med at det er fritt frem for bannskap og ukvemsord. Vi tar det med oss gang på gang.

Se video fra «Ikke gjør dette hjemme» øverst i saken.

– De klarer rett og slett ikke å la være å banne?

– Når de har lagt til rette for et stort eksperiment eller de skal fyre av noe skikkelig, kommer dette såpass overraskende på Per Olav og Rune. Da har det litt lett for å koke over, sier Kvissel, og tilføyer at det faktisk ikke står noe om banning i NRKs språkregler.

Vi jobber bevisst med språket, og etterstreber minst mulig ukvemsord. Det ligger som en forutsetning og «i veggene» at banning ikke er del av det vi i NRK betegner som godt språk.

Ståle Hatlelid sier han har sett det sammen med sønnene sine, men at han nå skrur av lyden. Han synes det er en merkelig verdivurdering av NRK å slå ned på et kors, men tolerere banning. Han er rystet over programmet, der Ailo Gaup er programleder og general Helge Wærøy har funksjon som deltagernes mentor.

Slibrig språkbruk

– Hva ligger til grunn når noe som blir utrykt på en visuell måte i form av et kors skal skape enorme bølger i et vannglass. Mens slibrig språkbruk, jfr. «Norges Tøffeste» er greit? Makan til oppførsel fra en programleder skal en lete lenge etter (her siktes det til programmets mentor, red.anm.). Jeg skjønner ikke at NRK kan gå god for sånn språkbruk, sier Hatlelid, og legger til:

– En offentlig institusjon som NRK som krever lisens av seerne, bør ha visse kriterier før de slipper ut ting og tang. Spesielt når de lager fullstendig storm i et lite vannglass for et lite kors. Da mister jeg tråden i deres tråd.

Kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i NRK mener dette er en sammenblanding av to debatter:

– Debatten om religiøse symboler i ruta er ingen religionsdebatt. Det er en debatt om noe som forstyrrer et budskap. Diskusjonen om banning er en språkdiskusjon. Vi vil ha et bevisst forhold til banning. NRK er ingen institusjon hvor det er fritt frem å komme på lufta. Men vi har ikke noe forbud, fordi i noen språksammenhenger er det en del av helheten, sier Tommy Hansen til ABC Nyheter.

NRK-sjef: – Banning nødvendig

Han mener «Norges tøffeste» på NRK3 er et program der banning er naturlig. I realityserien konkurrerer unge atleter i svært harde, fysiske tester. Seerne er unge. Målgruppen er 20-29 år, og de har i snitt 350.000 seere på TV og nett, der sendingene også ligger tilgjengelig.

– Vi har en generell holdning på at vi skal unngå banning. Men i noen programsammenhenger er det nødvendig. Det ville vært veldig rart og kunstig hvis det ikke kom når det kommer spontant, sier Hansen.

At Hatlelid velger å skru av lyden til «Ikke gjør dette hjemme» - som går før det såkalte vannskillet klokken 21 - kommenterer han slik:

– Det er et foreldreansvar å være med på å vurdere innhold på noen flater.

– Så hvis barna sitter alene i tv-stuen før klokken 21, må de altså tåle å høre banning?

– I noen sammenhenger også på NRK1 – og fortrinnsvis senere på kvelden – kan det forekomme banning, sier Hansen, og understreker at det også i nyhetsreportasjer kan komme innhold det er en foreldreoppgave å forklare for barn.

– Men vi vil ikke legge ned et forbud mot bannskap, fordi i noen sammenhenger vil det være helt unaturlig, sier NRK-direktør Hansen.

Hatlelid spør hvorfor de ikke legger på pip slik som amerikanske selskaper gjør.

For lite banning

– Fordi banning foregår i samfunnet også utenfor NRK. Da er det bedre om man på bakgrunn av sitt private syn og sine holdninger fører en diskusjon om dette også med barna sine, og diskuterer hvordan vil vi ha det hos oss.

– Synes du han er hårsår som påpeker dette?

– Jeg har stor respekt for at folk skal ha ulike synspunkt og holdninger. Det har enhver seer rett til, sier kommunikasjonsdirektør Hansen, og legger til:

– Noen mener sikkert vi har for lite banning. Men jeg tror ikke de skriver brev til oss, sier Hansen.

Saken skal opp i Kringkastingsrådet 2. desember.

– Etter deres behandling er det opp til NRKs redaktør å vurdere om noen linjer skal endres. Vi vil ha denne diskusjonen nå, sier Tommy Hansen.

Se video fra «Ikke gjør dette hjemme» øverst i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad04:40 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi04:23 Store opptøyer i Libanon03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 DN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia
Siste nytt
05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03VerdenSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00NorgeKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad04:40NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi04:23VerdenStore opptøyer i Libanon03:55NorgeNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56NorgeDN: Trond Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29VerdenUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus