Meny

Kronprinsesse Mette-Marit operert – alt gikk bra

Kronprinsesse Mette Marit ble fredag operert for prolapsen i nakken. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha lidd av prolaps i nakken i flere uker, ble kronprinsesse Mette-Marit fredag operert på Rikshospitalet i Oslo.

Etter fem uker med sykmelding for kronprinsessen, meldte Slottet onsdag at hun ble nødt til å gjennomgå et kirurgisk inngrep så snart som mulig. Fredag ettermiddag kom nyheter fra Slottet:

– Kronprinsessen er nå operert, og alt gikk etter planen, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen til NTB.

Inngrepet som er gjort innebærer liten risiko for alvorlige komplikasjoner, og de fleste blir helt friske etterpå. Kronprinsesse Mette-Marit skal likevel ligge på sykehuset i noen dager, og vil forhåpentlig være i form til å reise hjem etter det.

I en ikke fastsatt periode skal hun være i ro, før hun starter med et opptreningsprogram.

Fjernet prolaps

Nakkeproblemene har forfulgt kronprinsessen siden hun hadde et fall i Ukraina i 2008. Hun pådro seg da en hjernerystelse og var sykmeldt i tre uker. En nakkeskade ble også påvist etter fallet. I 2010 var hun igjen sykmeldt i tre uker, denne gangen var det slitasjeskader i nakken som var årsaken. Den 8. oktober i år måtte hun igjen kaste inn håndkleet, og håpet i det lengste å unngå operasjon. Slik gikk det altså ikke.

Etter fem uker med sykmelding, meldte Slottet onsdag at nakkeproblemene medførte så mye smerte at et kirurgisk inngrep måtte til for å fjerne prolapsen og avlaste nervestrukturer.

Ifølge overlege Haldor Slettebø på nevrokirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus er operasjonen trygg og en av de vanligste operasjonene som utføres på hans avdeling.

Nye planer

Slottet melder at det er for tidlig å si hvor lang tid det tar før kronprinsessen kan være tilbake i jobb.

Ifølge Haldor Slettebø er en vanlig sykmelding på mellom seks og åtte uker en slik operasjon. Det betyr at kronprinsessen kan bli sykmeldt til ut i januar.

Kronprins Haakon har på grunn av kronprinsessens operasjon avlyst sin planlagte reise til Atlanta i USA, hvor han skulle delta på arrangementet Financial Dignity Summit. Til uka skal han imidlertid følge oppsatte planer og reise både til England og Sveits.

Kronprinsessen har allerede måtte avlyse offisielt besøk til Finland og en litterær reise med «boktog» i Nord-Norge.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus