Meny

Lav kapasitet stopper Oslo-politiet i overgrepssaker

PÅGREPET: I løpet av en tre år lang etterforskning ble rundt 100 av arrestasjonene gjort i Canada, mens 240 andre ble pågrepet i andre land. Foto: Politiet i Toronto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har måttet henlegge og utsette etterforskning av flere siktede i den store internasjonale overgrepssaken der 36 nordmenn er anmeldt.

Årsaken er manglende kapasitet ved Datakrimenheten i Oslo politidistrikt, opplyser politiet.

Totalt er 341 personer pågrepet i en lang rekke land i overgrepssaken, der barn er utnyttet og avbildet. 36 nordmenn er anmeldt av Kripos, og 19 av disse har erkjent kjøp eller oppbevaring.

Bakgrunn: Nordmenn involvert i internasjonal overgrepssak

I april overførte Kripos fire saker til Oslopolitiet hvor det var mistanke om besittelse og deling av bilder og videoer som dokumenterer overgrep mot barn.

Én sak mot en nordmann i slutten av 40-årene er henlagt på grunn av manglende kapasitet på Datakrimenheten. Han var ikke tidligere straffedømt.

I de øvrige tre sakene er det gjennomført aksjoner med pågripelse, ransaking og beslag av PC og andre digitale lagringsmedier, samt avhør av de siktede, men den videre etterforskningen er stanset opp i påvente av ledig kapasitet.

Oslo politidistrikt begrunner dette med at etterforskningen er veldig tidkrevende og at en rekke beslag må gjennomgås. I én sak alene er det tatt beslag i det politiet beskriver som «24 dataenheter».

Ingen av de siktede er varetektsfengslet. I to av sakene er de siktede ikke tidligere straffedømt. I den siste saken er siktede dømt for tilsvarende forhold tidligere, opplyser Oslo politidistrikt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus