Meny

Rånere i Tønsberg sendte raketter mot romleir

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel mann er anmeldt for å ha skutt fyrverkeri inn i en teltleir for romfolk i Tønsberg. Årsaken skal være irritasjon over at romfolket har tatt over et område som tidligere ble brukt til såkalt råning.

Det var klokken 1.45 natt til fredag at det ble meldt at det ble skutt nyttårsfyrverkeri i retning av teltleiren, skriver Aftenposten.

I leiren lå familier med barn og sov, men ingen skal ha blitt truffet eller kommet til skade.

Ifølge politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg var det lokale rånere som sto bak angrepet. De nekter for at dette var rasistisk motivert:

– Ungdommene har forklart at de var forbannet på romfolket fordi leiren står der de brukte å råne på natten. De ønsket å hevne seg, men sier at de ville ha gjort dette uansett rase eller nasjonalitet, sier Holt.

Rånerbilen ble stanset av politiet klokka 2.22, og 27-åringen erkjente at han hadde avfyrt fyrverkeri på stedet. Han er anmeldt for ulovlig bruk av fyrverkeri og skremmende og plagsom atferd.

Tønsberg kommune har tillatt at romfolket bruker området til overnatting. Kommunen har plassert et toalett og en søppelkonteiner på stedet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus