Meny

Kraftig byks for Arbeiderpartiet på ny måling

Arbeiderpartiet hopper fram over 4 prosentpoeng på Aftenpostens novembermåling. Her er Stoltenberg på Fagforbundets 3. ordinære landsmøte på Folkets Hus i Oslo tirsdag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går fram over 4 prosentpoeng på en måling i november, sammenlignet med valgresultatet for to måneder siden.

På Aftenpostens måling, som er utført av Respons Analyse, får Stortingets største parti en oppslutning på hele 35,1 prosent, opp 4,3 prosentpoeng fra valgresultatet.

Med en slik oppslutning ville Jens Stoltenbergs parti fått ni flere mandater på Stortinget. Ifølge bakgrunnstallene er det spesielt sofavelgerne som sørger for kjempebykset.

– Det var hyggelige tall. Jeg tror det henger sammen med at Ap framstår som et åpent og nysgjerrig parti, at regjeringen har vist en enestående gjennomføringskraft når det gjelder løftebrudd og gitt fra seg et statsbudsjett for økte forskjeller, sier Stoltenberg til avisen.

Regjeringspartiene står noenlunde på stedet hvil. Høyre går fram 0,6 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet og får 27,2 prosents oppslutning. Frp mister 1,2 prosentpoeng og får 15,1.

Støttepartiene Venstre og KrF går ned henholdsvis 1,3 og 1 prosentpoeng til 3,9 og 4,6 prosent.

SV faller 0,3 prosentpoeng til 3,8 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus