Meny

Stoltenberg mener Høyre er besatt av skattelettelser

Ap-leder Jens Stoltenberg talte under Fagforbundets 3. ordinære landsmøte på Folkets Hus i Oslo tirsdag morgen. Han mener regjeringen svikter konkurranseutsatt industri. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solbergs forgjenger, Jens Stoltenberg, mener den nye regjeringen er så besatt av skattelettelser at det rammer konkurranseutsatte bedrifter.

– Regjeringen er så besatt av skattelettelser at de glemmer hvor mye annet konkurranseutsatt industri er avhengig av, sier Aps partileder Jens Stoltenberg til Bergens Tidende.

Stoltenberg er oppgitt over at Solberg-regjeringen foreslår å halvere kompensasjonsordningen for CO2-avgift. Formålet med ordningen er å gi norsk industri kompensasjon for økte kraftpriser som følge av EUs klimakvotesystem, som ble etablert i 2005.

Stoltenberg angriper også regjeringen for at den øker oljepengebruken og kutter i permitteringsordningene for industrien. Alt dette gjør situasjonen vanskelig for konkurranseutsatt industri, mener han.

Les også: Ap ønsker utredning om søskenbarnekteskap

– Regjeringen øker oljepengebruken, noe de selv erkjenner øker risikoen for at renten kan stige. Det rammer industrien og konkurranseutsatte bedrifter. De kutter i permitteringsordningene for industrien og dobler arbeidsgiverperioden. Det er de konkurranseutsatte bedriftene som permitterer, og som må ta en mye større del av kostnadene, sier Stoltenberg.

Ap-lederen mener bedriftene vil miste både viktig kompetanse og kunnskapsmiljøer, dersom de velger å si opp arbeidstakere istedenfor å permittere dem.

Les også: Ap: Regjeringen svikter pensjonistene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus