Meny

Isklatring har aldri vært vakrere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unik video fra Eidfjord.

Kun tre timer fra Bergen ligger et eldorado for isklatrere.

Med sine store frosne fosser på vintertid har Eidsfjord blitt en snakkis blant utenlandske isklatrere.

Se også: Utenomjordisk vakkert

I januar i år tok derfor ekstremsportfotograf Thomas Senf med seg en gruppe fryktløse klatrere fra klatreteamet Mammut, for å spille inn en helt spesiell film, skriver Mammut på sine hjemmesider.

Etter at dagslyset hadde senket seg rigget fotografen opp lyset som skulle gjøre videoen til noe man aldri før hadde sett.

Se også : Se det sjeldent fargesterke nordlyset over USA

– Fotografi og filming om natten er en stor utfordring. Riktig belysning er avgjørende for om du lykkes eller mislykkes. Den måten å leke med faktorer av lys, tid og miljø er grenseløst og fascinerende, sier Senf på Mammuts hjemmesider.

En av klatrerne som deltok i videoen, Daniel Arnold, forteller at det ikke er første gang han klatrer om natten, men påpeker imidlertid at det trolig den mest spektakulære natt-turen han noen sinne har hatt.

Se også: Se det vakre lyset over Sverige

– For en gangs skyld var det ikke bare toppidrettslige prestasjoner som var i fokus, men også fotografens visjon, sier han.

Han er imponert over hvordan fotografen fikk lyst opp isen.

– Den så nesten ut som en gotisk katedral, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus