Meny

Høgmo vil ta vare på det norske

Per-Mathias Høgmo og assistent Tor Ole Skullerud under Norges trening på MCH Arena i Herning torsdag. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da danskenes landslagssjef Morten Olsen torsdag uttalte at Norge har begynt å spille som Brasil, fant Per-Mathias Høgmo tiden inne til å presisere at han ikke har kastet alt det norske tankegodset på havet.

LIVE: Følg Danmark - Norge fredag fra kl. 19.00

– På en del av elementene i Drillo-fotballen, som gjenvinning og kontringsfasen, var Drillo forut for sin tid. Jeg har en dynamisk måte å tenke fotball på, og prøver alltid å hente elementer der jeg synes det er spennende ting å hente. Samtidig skal vi ha med en del av vårt eget fundament og stoltheten over det, sa han.

Høgmo har prioritert offensive øvelser på sine treninger, og vi har i hans to første landskamper fått se et langt mer ballbesittende norsk landslag enn vi noen gang så under Egil Olsen.

Les også: Zlatan: – Vi skal gjøre det vanskelig for Portugal

– Med det gode arbeidet som er gjort i Norge over tid med ferdigheter, har vi i dag spillere med et repertoar som gjør at vi står friere til å velge hvordan vi skal straffe motstanderen. Det kan også gjøres gjennom å ha ballen i lengre perioder, men vi skal være dyktige mot ubalanse, for det er ekstremt viktig i dagens fotball, sa Høgmo.

Som Brasil

– Norge og Brasil rimer egentlig ikke, men nå prøver Norge systematisk å spille som Brasil, sa Morten Olsen under Danmarks pressemøte i Silkeborg torsdag.

– Nå satser Norge på spillere som er gode med ballen. Flere av de unge spillerne så jeg allerede da vi møtte Norge i Thailand for to år siden. Man kunne se en annen type kompetanse allerede da. Man kan ikke lenger forsvare seg til gode resultater, utdypet han overfor TV 2.

Olsen sa seg også lei for at Åge Hareide ikke fikk mer tid til å utvikle sitt prosjekt som norsk landslagssjef og sa at Høgmo må få tid på seg til å lykkes.

Høgmo er klar på at hans prosjekt vil utvikle seg over tid.

– En ting er å bli klar til kvalifiseringen, men den skal spilles over kanskje ti kamper og vare i ett år. Vi kommer til å få en utvikling i spillergruppen også gjennom kvalifiseringen. Vi har startet en reise og kommer til å få mange hyggelige opplevelser i forbindelse med det som skjer ute i klubbene, det er jeg overbevist om. Mange vil ta store steg, tror han.

Gøy å se

Høgmo er imponert over spillernes glød og iver etter å utvikle seg.

– Treningen onsdag var veldig gøy å se på. Vi har en gruppe som brenner etter å bli bedre, og det preger både treningene og møtene våre. Det kommer nye spillere inn, og de står ikke med lua i hånden. Det lover godt.

Høgmo gikk ikke i fella da han ble spurt hvem han ville valgt om han kunne ønske seg en spiller fra det danske laget Norge møter fredag.

– Jeg synes jeg er privilegert som er norsk og får velge blant spillerne som er her. Jeg tror flere av dem snart vil være i like store klubber som noen av danskene er i, svarte han.

Høgmo mener at Danmark på bortebane er en utmerket testmotstander.

– Det er en av de mer utfordrende bortekampene vi kan tenke oss å møte i en kvalifisering. Vi ønsker å bygge videre på det vi gjorde mot Island, men å få flere sjanser ut av spillet vårt. Mot Danmark blir kontringene viktige, for vi får en del rom når de går.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus