Meny

Justisministeren krever rapport etter bussdrapene

KREVER SVAR: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) ber politiet evaluere seg selv etter at tre personer ble drept på Valdresekspressen i forrige uke. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) ber Politidirektoratet om en rapport om politiets innsats i forbindelse med bussdrapene i Årdal.

Rapporten skal leveres til Justis- og beredskapsdepartementet innen 15. desember i år, melder NRK.

– Rapporten skal ta med mulige lærings- og forbedringspunkter, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til NRK.

Etter at tre personer ble drept på Valdresekspressen 4. november har det blant annet blitt stilt spørsmåls ved politiets utrykningstid til åstedet.

Ifølge NRK skal rapporten både omhandle politiets aksjon etter bussdrapene og politiets håndtering av den planlagte utsendelsen av asylsøkeren som nå er siktet for drap. 30-åringen er innlagt på sykehus, og avga ingen forklaring da politiet avhørte ham torsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus