Meny

Tålmodighet betalte seg for Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen har spilt seg inn i klubblaget Kaiserslautern og spiller trolig fra start på Per-Mathias Høgmos landslag mot Danmark fredag. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruben Yttergård Jenssen måtte vente på spilletid i Kaiserslautern. Nå tyder mye på at tålmodigheten er i ferd med å betale seg.

– Jeg har spilt 90 minutter i de tre siste kampene, mer etablert enn det er jeg ikke. Konkurransen er tøff, og det skal ikke mange dårlige kamper til før en er ute igjen. Det er bare å stå på videre og prestere, sier han til NTB.

– Det er klart jeg helst ville vært i laget fra dag 1, men nå er jeg glad for at jeg ikke klaget, men i stedet konsentrerte meg om å jobbe hardt.

Vendepunktet kom i slutten av oktober.

– Det fungerte ikke så bra på sentral midtbane, og da laget ikke vant på et par kamper så var det tid for å bytte. Da var jeg den neste i køen, sier han.

Les også: Moa skal spille i Stuttgart

Han fikk plassen ved siden av Markus Karl i bortekampen mot Bochum, og har siden beholdt den.

– Det var mye press på meg for å levere og gjøre en god kamp, sier Jenssen, som etter den 0-0-kampen har hjulpet laget til to storseirer. Kaiserslautern er på tredjeplass og kjemper for fullt om opprykk til 1. Bundesliga.

Forstår Høgmo

Gjennombruddet i klubblaget duket også for at 25-åringen er tilbake på landslaget etter å ha vært utelatt i Per-Mathias Høgmos to første kamper.

– Jeg hadde full forståelse for det. Da hadde jeg ikke spilt 90 minutter siden mai, sier Jenssen, som på onsdagens trening ble drillet som Stefan Johansens makker på sentral midtbane. Den siste treningen torsdag ble stengt for pressen etter oppvarmingen.

– Jeg håper selvfølgelig å spille, men vi har ikke fått noe lag, sier Jenssen.

Han er en av fire tidligere Tromsø-spillere i troppen som møter Danmark, og det har selvsagt blitt en del snakk om gamleklubbens skjebne.

– Det var forferdelig at Tromsø rykket ned. Det var vel ingen som hadde forutsett at det skulle skje denne sesongen. Det er ingen vits i å være etterpåklok, for nå handler det om å få klubben tilbake dit den hører hjemme, sier Jenssen.

– Det handler blant annet om økonomi, og om hvor mange spillere som er villige til å være med ned i 1. divisjon. Jeg håper mange er det.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus