Meny

14-15-åringer truet kvinne med våpen i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ransbølgen i Oslo ser ut til å fortsette. Torsdag skjedde det ytterligere tre ran eller ransforsøk i hovedstaden.

En 88 år gammel kvinne ble slått og ranet på Majorstuen i Oslo torsdag kveld. Samtidig er en mann slått ned og ranet av tre personer på Grønland, og fire ungdommer forsøkte å rane en kvinne med luftvåpen i Vika.

Se video fra stedet øverst i artikkelen

Operasjonsleder i Oslo politiet Even Jørstad sier de anser det som grovt ran selv om de fire ungdommene benyttet luftvåpen.

– To unge gutter og to unge jenter i alderen 14-15 år forsøkte å rane en kvinne ved hjelp av et luftvåpen inne på et toalett på kjøpesenteret House of Oslo i Ruseløkkveien i Vika. Ungdommene var maskert, men kvinnen rev av munnbindet på den ene raneren slik at alle fire løp fra stedet, sier Jørstad til NTB.

88 åring slått ned og ranet

Jørstad sier kvinnen var borte da politiet kom til stedet, men de oppfordrer henne til å ta kontakt med politiet slik at de kan få flere opplysninger om ranerne.

Tidligere samme dag ble en 88 år gammel kvinne slått i hodet og frarøvet vesken sin. Politiet kjørte henne til lege på grunn av hodesmerter.

Dette ranet skjedde i Gardeveien ved Hammerstadsgate på Majorstuen ved 14-tiden.

Bakgrunn: Kvinne (88) brutalt ranet på gata i Oslo

Nytt ran nær Politihuset

Ved 19-tiden meldte politiet om at en mann var blitt slått ned og ranet av tre personer i Borggata, like bak Politihuset på Grønland. Den fornærmede ble sendt med ambulanse til legevakten, og politiet søker etter ranerne som skal være i alderen 18-23 år.

– Politiet var på gjerningsstedet kun sju minutter etter ranet, og vi har flere patruljer i området som leter etter gjerningspersonene. sier Jørstad.

Ranene og ransforsøket føyer seg inn i en lang rekke av ranssaker i hovedstaden den siste tiden. I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus