Meny

Landslagskameratene hyller kaptein Høgli

Landslagskameratene roser valget av Tom Høgli som kaptein i Brede Hangelands skadefravær. Her varmer Høgli opp sammen med Ruben Yttergård Jenssen, Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen i Herning torsdag. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Høgli blir Norges kaptein i Brede Hangelands skadefravær. Det valget overrasker bare Høgli selv.

– Det er absolutt en stor ære, men det var overraskende da jeg fikk beskjeden, sier Brugge-spilleren til NTB.

Medspillerne var ikke overrasket over at Per-Mathias Høgmo gir kapteinsbindet til Høgli.

– Det er et godt valg. Tom er en herlig fyr på og utenfor banen. Det er ikke alltid kapteinen trenger å skrike og prate høyest. Måten han er på gjør ham til et godt forbilde, sier Mohammed Abdellaoue.

– Det er fullt fortjent, og jeg er stolt over at han fikk den æren. Det blir et artig øyeblikk når han leder laget ut. Tom leder gjennom eksempelets makt, ved å gå foran i krigen, sier Ruben Yttergård Jenssen.

– Det er hyggelig at det er greit for de andre at jeg får den rollen. Jeg kommer ikke til å forandre væremåte etter dette. Jeg tar jobben og utfører den så godt jeg kan, sier Høgli.

Fem eller ti år

Det gjorde han også da han tidligere i år ble bedt om å erstatte John Arne Riise som Norges venstreback. Det oppdraget har høyrebeinte Høgli utført over all forventning, selv om han flere ganger har uttalt at han ikke ser på seg selv som en langsiktig løsning.

Alt tyder på at Per-Mathias Høgmo bruker ham på venstrebacken også i kampene mot Danmark og Skottland, kanskje med et innhopp for Jørgen Skjelvik i et av kampene.

– Jeg har ikke snakket mye med ham om det, men han ser etter den optimale spilleren på den plassen. Jeg tar jobben til han finner den spilleren, om det så skulle ta fem eller ti år, sier Høgli til NTB.

– Det vil komme en som er bedre, og når det skjer så er det bare å ta av seg hatten for ham.

Imponert

Slik Høgli har løst oppgaven, må vedkommende iallfall prestere på et meget høyt nivå. Ruben Yttergård Jenssen, som er tidligere klubbkompis i Tromsø, er blant dem som er imponert over det 29-åringen har gjort på en uvant plass.

– Jeg har sagt til Tom at jeg er imponert over venstreslegga hans. Han har jobbet mye med innleggsteknikken, sier han.

Høgli tok Tromsøs nedrykk fra eliteserien tungt. Tidligere har han åpnet for muligheten å vende hjem til gamleklubben allerede til sommeren, men helst ikke for å spille i 1. divisjon. Den uttalelsen har han moderert den siste tiden.

– Jeg ble veldig lei meg da Tromsø rykket ned, selv om jeg så at det kunne gå den veien. Jeg har sagt at jeg ikke utelukker spill for Tromsø selv i 1. divisjon, men det mest sannsynlige er at jeg blir i utlandet, sier han.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus