Meny

Zlatan: – Vi skal gjøre det vanskelig for Portugal

HAR MØTTES FØR: Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic spilte i samme gruppe i forrige VM-kvalik. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Niklas Larsson

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo braker sammen på Estadio Nacional i morgensdagens kamp i VM-playoffen.

LIVE: Følg kampen fredag fra 20:45

Zlatan Ibrahimovic viser i skyggen av Messis skader et voldsomt driv på banen for franske Paris St. Germain. Tungvekteren har scoret femten mål i løpet av de tolv kampene i siste kampene for den franske storklubben.

– Mange utover dine egne landslagskamerater har løftet deg frem som verdens beste spiller. Hvordan vurderer du deg selv?

Jeg har aldri noensinne vært bedre. Jeg utvikler meg hele tiden, selv om jeg er 32 år, fortalte Zlatan på pressekonferansen som ble sendt live på svenske Aftonbladet.

– For å klare dette må man trene hardt og være mentalt sterk. Jeg har vært veldig heldig som har fått spille med fantastiske spillere og for fantastiske klubber i en årrekke nå.

Les også: Hvem ryker i stjerneduellen?

Zlatan synes det er viktig å understreke at denne kampen ikke står mellom ham selv og Cristiano Ronaldo.

– Kampen er mellom Svergie mot Portugal. Det er en selvfølgelig samarbeidet i laget som blir det viktige, sa Zlatan til Aftonbladet.

– Begge kampene like viktige

Sveriges stjernespiller mener det svenske landslaget legger en sterk kvalifisering bak seg. Kampene de har spilt så langt i mesterskapet viser at Sverige har en god sjanse til å ta seg videre fra VM-playoffen.

Les også: Slik ser det svenske drømmebildet ut

– Vi kom på andre plass i en gruppe der vi møtte Europas beste lag, noe som er svært sterkt. Portugal derimot, kom på andre plass i en gruppe de burde vunnet lett. Derfor synes jeg vi fortjener VM mer enn dem, forteller Zlatan til TV 2.

– Begge kampene er like viktige. Vi møter så stor stor motstand at vi er nødt til å spille to gode kamper. Atmosfæren og mentaliteten som finnes i laget gjør at VM-sluttspill ikke er umulig, fortsatte Zlatan.

– Portugal favoritter

Zlatan hevder at Portugal er favoritter i morgendagens første, men svært viktige kamp i play-offen som skal avgjøre hvilket av de to lagene som tar seg til VM.

– Med tanke hvilke klubber spillerne i stallen deres representerer og hvor bra det har gått for landslaget deres tidligere er det klart at de er favoritter.

Allikevel ser lagkapteinen en mulighet til suksess. Zlatan berømmer det svenske lagets innsats så langt i gruppespillet.

– Vi har gjort det fantastisk bra hittil. Nå er det bare to kamper igjen. Jeg håper vi får gjort noe ut av den situasjonen vi har satt oss i.

– Vi skal gjøre det vanskelig for dem, smiler svensken.

– Skal vi lykkes i disse kampene er vi selvfølgelig nødt å følge ekstra godt med på Ronaldo. Det er viktig å huske at Portugal har flere spillere som kan avgjøre kamper, avsluttet svensken, avsluttet Zlatan til TV 2.

Berømmer Magnus Carlsen

– Følger du Magnus Carlsen i verdensmesterskapet i sjakk? Hva synes du om han?, lød det fra VGs reporter i Svergie, Marius Vik som var på plass på pressekonferansen i Svergie.

– Jeg liker sjakk, hevdet Zlatan med latter i stemmen.

– Da jeg var yngre spilte jeg mer sjakk enn jeg gjør idag. Jeg følger ikke med på sjakk-VM, men jeg vet at sjakkspillerne tenker fremover og at de er veldig smarte mennesker, noe som sikkert er morsomt for dem, avsluttet Zlatan på Aftonbladets pressekonferanse.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus