Meny

Jensen tar opp kampen for norsk innskuddsgaranti

Jensen tar opp kampen for norsk innskuddsgaranti

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) har sendt brev til sentrale personer i EU-systemet for å understreke at den norske innskuddsgarantien ligger fast.

I Norge garanteres bankinnskudd opp til 2 millioner kroner per innskyter per bank. I EU er garantien på 100.000 euro. Nå diskuterer EU-systemet en overgangsordning for Norge, der historiske innskudd innen en viss dato kan beholde gjeldende dekningsnivå i fem år fra direktivet trer i kraft.

– Vi kan ikke lukke øynene for den diskusjonen som faktisk skjer i EU, sa finansminister Siv Jensen i Stortingets spørretime onsdag.

Les også: Trond Giske advarer mot bedre sikring av bankene

Hun viste til et brev hun nylig har sendt til dem som deltar i EU-forhandlingene, der hun understreker at den nye regjeringen fullt ut støtter den forrige regjeringens arbeid i denne saken. Finansministeren er motstander av et skille mellom historiske og nye innskudd, og hevder en slik deling i praksis være umulig å innføre.

Les også: EU vil svekke norsk bankgarantiordning

– I brevet tar jeg også til orde for at en eventuell overgangsperiode må gjøres mye lengre enn fem år. Etter de siste direktivutkast vi er kjent med, opererer EU selv med overgangsregler fram til 2027. Det er først da at EU selv kan snakke om harmoniserte regler i EU, framholder Jensen.

Les også: Dette slipper sveitserne

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus