Meny

Ingen stemning i Frp for å ekskludere Sandberg

Nestleder i Frp, Per Sandberg, presenterer selvbiografien «Mot min vilje». Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg ser ut til å sitte trygt. Flere av Frps fylkesledere reagerer på boka hans, men ingen vurderer å fremme forslag om en reaksjon mot Frp-nestlederen.

Etter lanseringen av den omstridte boka «Mot min vilje. Oppklaring av et politisk liv» onsdag, sa Sandberg klart at han har brutt partiets vedtekter når det gjelder omtale av flere av hans partikollegaer.

– Jeg er klar over at jeg har provosert mange. Det gjenstår å se om det blir startet en prosess mot meg nå. Det skal sannelig bli interessant, sa Sandberg til NTB.

En ringerunde NTB har gjort til brorparten av Frps fylkeslag viser imidlertid at han trolig sitter trygt.

– Fredet

– Jeg tviler sterkt på at noen ønsker å starte en prosess mot ham. Det er mange som har reagert på det han har skrevet, jeg selv inkludert, men Per Sandberg er ikke noen hvem som helst, han er nok litt fredet på en måte, sier Peter N. Myhre, nestleder i Frp Oslo, til NTB.

– Troen i partiet på at Per Sandberg kommer til å gjøre en stor innsats for Frp fremover er sterk, den samme troen deler jeg, sier Myhre.

Leder for Frp Rogaland Kari Raustein sier partilaget er positivt innstilt til boka.

– Vårt syn er at det er godt at det er takhøyde i partiet og at det er viktig å ha rom for forskjellige meninger. Vi ser på Per Sandberg som dyktig og som et friskt innslag i partiet, sier Raustein til NTB.

Les også: – Per Sandberg er en mann av folket

– Jeg har bare lest deler av boka, men generelt vil jeg si at det må være rom for å være litt mindre strømlinjeformet. Vi trenger typer som Per som utfordrer oss, sier også leder i fylkeslaget i Aust-Agder, Anders Kylland.

– Må komme oss videre

Geir Are Winther leder Frp Troms, det fylkeslaget som har fått desidert hardest medfart i Sandbergs bok. Han ønsker heller ikke å forfølge saken.

– Min holdning er at vi må komme oss videre etter støyen boka har skapt, sier Winther.

Les også: Siv Jensen: - Høyt under taket i Frp

Han understreker samtidig at saken ikke er behandlet lokalt ennå, så han kan ikke utelukke at det kan komme en reaksjon.

Winther sa til NTB onsdag at han liker svært dårlig at Sandberg i boka beskriver tidligere pengerot i Troms FpU, og han minnet om at det handlet om svært unge mennesker.

– Uheldig

Flere fylkesledere uttrykker samtidig at de liker dårlig at Sandberg går så hardt ut mot enkeltpersoner i boka.

– Jeg hadde håpet vi kunne slippe sånt og heller ta de kritiske rundene for lukkede dører, sier leder i Telemark Frp, Kristian Nordheim.

Les også: Korsberg: En trist dag

Tilbakemeldingen er den samme fra leder i Frp Hedmark, Geir Tjugum.

– Det er helt klart ting som kan være uheldig i denne saken, men nå håper vi at vi kan få roet det hele ned, sier Tjugum.

Peter N. Myhre påpeker at Sandberg allerede har fått en strøm av reaksjoner og tilbakemeldinger fra andre i partiet.

– Han har fått klar beskjed om at dette ikke var bra, at han ikke burde skrevet og sagt en del av det han har gjort, men så blir det nok med det, tror Myhre.

Sentralstyremøte

Leder av Frps organisasjonsutvalg, Per Arne Olsen, sier til Dagens Næringsliv at Sandbergs påstander om løgner, baksnakking og vendetta, som han blant annet knytter til partikollega Øyvind Korsberg, skal behandles på Frps sentralstyremøte i desember.

Sandberg angriper Korsberg nådeløst i boka som ble lansert onsdag, og fulgte opp onsdag med å gå kraftig ut mot Korsberg på pressekonferansen.

Bakgrunn: Sandberg spent på om boka får etterspill

Korsberg ønsket ikke å kommentere Sandbergs beskrivelser onsdag, men uttrykte at han ikke kjente seg igjen i dem.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus