Meny

Tysklands ekspresident lover å renvaske seg

Tysklands tidligere president Christian Wulff ankommer rettssalen i Hanover torsdag. Foto: Julian Stratenschulte (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands tidligere president Christian Wulff lovet å renvaske seg da han måtte møte i retten torsdag, tiltalt for å ha mottatt bestikkelser.

– Dette er ingen lett dag. Men jeg er sikker på at de siste anklagene mot meg kommer til å falle bort. Jeg har alltid handlet korrekt som president, sa Wulff i retten torsdag.

Han signaliserte samtidig at han ønsker å vende tilbake til politikken ved å si at han igjen vil forsøke å arbeide med «de sakene som alltid har stått mitt hjerte nær.»

Wulff skal ha mottatt bestikkelser mens han var regjeringssjef i delstaten Niedersachsen i årene fra 2003 til 2010.

6.000 kroner

Skandalen førte til at han måtte gå av i februar i fjor. Tiltalen bygger blant annet på et hotellopphold der en filmprodusent skal ha betalt deler av regningen for Wulff og hans kone. Summen det dreier seg om er 719 euro – knapt 6.000 kroner.

Bakgrunn: Tysklands president går av etter skandaler

David Groenewold skal ha betalt deler av regningen for et hotellopphold ekteparet Wulff hadde i München, mot at Wulff støttet ett av hans prosjekter. Wulff sa i vår nei til et tilbud om at korrupsjonsetterforskningen kunne avsluttes om han betalte en bot.

Største skandale

Den 54 år gamle politikerens sorti fra makten er av de største politiske skandalene i Tyskland i etterkrigstiden.

Men det er delte oppfatninger i opinionen om rettssaken mot Wulff. Enkelte mener at størrelsen på de angivelige bestikkelsene ikke rettferdiggjør en 22 dager lang rettssak og 46 innkalte vitner. En av dem er redaktør i tabloidavisen Bild, som først skrev om de angivelige bestikkelsene.

Les også: Tysklands president prøvde å kneble medier

Ekspresidenten risikerer bot eller inntil tre års fengsel om han blir kjent skyldig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus