Meny

Mulig ekstremvær – men vinteren lar vente på seg

Snøvær på fylkesvei 33 i Etnedal i Oppland nylig. Det ser imidlertid ut til at det virkelig vinterværet lar vente på seg i Sør-Norge. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag til lørdag ventes mulig ekstremvær flere steder. Fra nord i Nordland til Finnmark varsles sterk storm, mens det er ventet ekstreme nedbørsmengder fra Sør-Salten til Sogn og Fjordane.

Samtidig ser det ut til at det virkelige vinterværet foreløpig uteblir, iallfall i Sør-Norge.

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om mulig ekstremvær, noe som blant annet innebærer at situasjonen er under økt overvåking. Folk bes samtidig følge med på TV, radio eller nett for nye meldinger om været.

Det er et lavtrykk som natt til lørdag passerer utenfor kysten av Nord-Norge som gir det dårlige været.

– Dette gir sterk vind fra nordlige Nordland til Finnmark, med lokalt kraftige vindkast inn over land. I tillegg ventes store nedbørsmengder i form av regn fra Sogn og Fjordene til og med Helgeland, lyder varselet.

Lengst i nord ventes sørvestlig og senere vestlig full til sterk storm på 25-30 meter per sekund, lokalt med kraftige vindkast.

For områdene sørover ventes store nedbørsmengder fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag. Det dreier seg om så mye som 60 til 100 millimeter nedbør i løpet av 12 til 18 timer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus