Meny

Voldtektsdom strengere enn aktors påstand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meddommerne sørget for at dommen i en voldtektssak i Hammerfest ble seks års fengsel, strengere enn aktors påstand. Dommen lyder på seks års fengsel.

En finsk mann er dømt for å ha voldtatt en finnmarkskvinne «på en særlig smertefull og krenkende måte», skriver Finnmark Dagblad.

Les også: Flere anmeldte voldtekter i Oslo i 2012

Aktor Lars Fause la ned påstand om fem års fengsel, mens tingrettsdommer mente fem og et halvt år var passende straff. Han la til grunn at normalstraffen for voldtekt er seks års fengsel, men at tiltalte skulle få strafferabatt for å ha tilstått.

– Han har tilstått, men han løy først, og han ble tross alt pågrepet med videokameraet som han hadde filmet alt med. Hva annet kunne han gjøre, sa kvinnen i en kommentar etter at aktor hadde lagt ned sin påstand.

Men meddommerne valgte altså en strengere linje enn både aktor og hoveddommeren. I tillegg til fengselsstraffen, er finnen dømt til å betale 220.000 kroner i oppreisning og erstatning.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus