Meny

Magnus Carlsen: – Synd å rote det bort

NY REMIS: Fortsatt likt mellom Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen la et voldsomt press med sorte brikker, men det endte nok en gang med remis mot tittelforsvarer Viswanathan Anand. Dermed står det 2-2 i kampen.

– Anand klarte å finne ressurser og jeg glapp enkelte steder. Han kjempet hardt, og jeg klarte ikke å gjøre nok. Det er synd å rote bort en så god posisjon, sier Carlsen til pressen i Chennai.

Det fjerde partiet åpnet med en spansk åpning med et berlinforsvar for Carlsens del. Det synes som om nordmannen klarte å få et overtak ettersom han hadde en bonde mer enn sin motstander.

Men det skulle bli så langt VMs lengste parti. Kampen varte nesten seks timer før de to sto igjen med en situasjon som tilsa remis.

Så langt i VM har mener ekspertene at Carlsen har spilt veldig bra med svart, men har havnet på defensiven for Anand når han har spilt hvitt.

Neste parti spilles fredag. Totalt spiller de to sjakkgeniene best av tolv runder.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus