Meny

Korsberg: En trist dag

BEKLAGER BRUDDET: Frps Øyvind Korsberg beklager bruddet med sin partifelle Per Sandberg, som han har kjent siden de begge kom inn på Stortinget i 1997. Arkivfoto: Morten Holm (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg beklager bruddet med partiets nestleder Per Sandberg og beskriver ham som «mer enn en god kollega».

– Jeg har kjent Per Sandberg siden vi begge kom inn på Stortinget i 1997. Kona hans har jeg kjent nesten like lenge og familien kjenner jeg også. Dette er en trist dag, sier Korsberg til NTB.

Han merker seg at partileder Siv Jensen omtaler forholdet mellom Sandberg og Korsberg som en personkonflikt. Slik ser han ikke på det selv.

– Dette er ikke ord som jeg ville ha brukt. Jeg vil fortsette samarbeidet med Per Sandberg på Stortinget, sier Korsberg, som i forrige periode satt i presidentskapet og nå er nestleder i næringskomiteen.

Les også: Siv Jensen: – Høyt under taket i Frp

Han fastholder imidlertid sin karakteristikk av boken som «trist, useriøs og virkelighetsfjern» og kjenner seg ikke igjen i måten han blir omtalt på.

Under onsdagens pressekonferanse sa Sandberg at Korsberg forsøker å sykeliggjøre ham med uttalelser om at alle som står Sandberg nær, nå må stille opp for ham.

– Det kom fra hjertet og var ikke ment sarkastisk. Slik jeg kjenner stortingsgruppa vår, vil vi begge bli møtt med raushet, sympati og varme, sier Korsberg.

Les også: Sandberg: - Siv er eneste i Norge jeg har full tillit til

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus