Meny

Northug og skiforbundet enig om avtale

ENIGE: Petter Northug jr. er kommet til enighet med skiforbundet om at han får representere Norge i OL-sesongen som vi er på vei inn i. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Skiforbund (NSF) og Petter Northug er enig om en representasjonsavtale for sesongen 2013/14. Det betyr at Northug kan gå verdenscup, Tour de Ski og OL for Norge.

Northug står utenfor landslaget denne sesongen. Når han skal gå for Norge reguleres hans deltakelse gjennom representasjonsavtalen.

I en pressemelding sier Northug at han er god fornøyd med at rammene for sesongen er avklart.

– For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger. For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug.

Bakgrunn: Northug må signere ny avtale for å få gå i OL

Fornøyd

Den nye avtalen er inngått mellom Norges Skiforbund og Petter Northug.

Nye Høyder, selskapet som koordinerer og organiserer apparatet rundt Northug, har ført forhandlingene med NSF.

– Petter har hele tiden regnet med at man skulle bli enige om en god avtale. Nå er den på plass. Det er vi alle glade for, og Petter kan fortsette å konsentrere seg fullt ut om treningen, sier Are Sørum Langås i Nye Høyder.

Les også: – Vi savner ikke Northug

Dialog

Northugs hovedsponsor har godkjent avtalen. Det samme har sponsorene til Norges Skiforbund.

Ifølge avtalen vil Northug kunne benytte seg av Skiforbundets og Olympiatoppens støtteapparat, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

De har i dialogen med Petter Northug vært opptatt av å ivareta interessene til forbundets samarbeidspartnere og samtidig legge til rette for at Northug kan prestere så godt som mulig.

Les også: Northug vil bli merkevare

– NSFs sponsorer har vært samarbeidsvillige og løsningsorienterte, og derfor gjort det mulig å signere representasjonsavtalen med Petter Northug. Vi ser frem til en spennende vinter med OL som høydepunkt, sier NSFs generalsekretær Stein Opsal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus