Meny

19-åring dømt for å ha knivstukket foreldrene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel mann fra Lørenskog er dømt for å ha forsøkt å drepe sine foreldre med kniv.

19-åringen ble dømt til seks års fengsel etter at han knivstakk sine foreldre i februar i år. Dommen falt i Nedre Romerike tingrett mandag.

Stakk gjentatte ganger

Ifølge dommen stakk 19-åringen begge sine foreldre gjentatte ganger med kniv. Begge overlevde, ettersom han ikke traff noen vitale organer, og begge fikk raskt medisinsk behandling.

Drapsforsøkene skjedde etter at familien hadde spist middag som normalt. 19-åringen gikk til sitt rom, men kom etter noen timer tilbake, løpende ned trappen med en utbrettet foldekniv.

Både faren og moren ble stukket, først med foldekniven og så med en kjøttkniv 19-åringen hentet på kjøkkenet.

Lei av livet

Moren fikk omsider dyttet sønnen bort med en mopp, mens han og faren endte ute på gårdsplassen.

Da en kvinne kom ut fra naboboligen etter å ha hørt skrik, kom 19-åringen mot henne med hevet kniv. Hun kom seg unna ved å kaste seg ned en skråning. Mannen er dømt til å betale kvinnen 20.000 kroner i erstatning.

19-åringen har forklart at han ønsket å drepe foreldrene fordi han var irritert og lei av livet. Da politiet pågrep ham, ble han sint da han hørte at foreldrene hadde overlevd.

I politiavhør har han senere sagt at dette er det dummeste han noen gang har gjort. Han erkjente straffskyld, men ønsket ikke å forklare seg for retten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus