Meny

– Per Sandberg er en mann av folket

BOK: Nestleder i Frp, Per Sandberg, presenterer selvbiografien «Mot min vilje» onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omdømmeekspert Trond Blindheim tror ikke Per Sandbergs selvbiografi vil ødelegge for Frp.

Onsdag utga Per Sandberg den mye omtalte selvbiografien «Mot min vilje». I boken forteller han om hvordan han har oppfattet livet som politiker i Frp og de 16 årene som politisk aktiv.

Sandberg mener Frp er blitt for feige i asyldebatten og at partiet er fullt av «brønnpissere» og «feiginger».

Omdømmeekspert og rektor ved Markedshøyskolen Trond Blindheim sier til ABC Nyheter at han ikke tror boken vil skade partiet.

– Det kan jeg ikke tenke meg. Det har vært grisete i alle politiske partier. Folk er vant til Per Sandberg og han representerer en type i norsk politikk som begynner å bli borte, sier han.

Les også: Sandberg: Var nær ved å ta mitt eget liv

– Han er er FrPs egen Torbjørn Berntsen, sier han med henvisning til den tidligere Ap-politikeren.

– Tøff og modig

POSITIV: Trond Blindheim synes Frp-politiker Per Sandberg er tøff som kommer med boken mens han fortsatt er en aktiv politiker. Foto: NTB scanpixPOSITIV: Trond Blindheim synes Frp-politiker Per Sandberg er tøff som kommer med boken mens han fortsatt er en aktiv politiker. Foto: NTB scanpix

Blindheim har foreløpig ikke lest boka, men kjenner til den gjennom lekkasjer i mediene.

– Det er vanligere å komme med denne type bøker etter at man har lagt den politiske karrieren død. Sandberg er modig og tøff som kommer med denne boka nå som han fortsatt er aktiv, sier han.

Omdømmeeksperten betegner Sandberg som «en mann av folket».

– Han er hele Norges Per Sandberg. Jeg tror dette vil gjøre partiet godt ettersom det er nestlederen og en av deres tydeligste stemmer kommer frem og forteller hvordan det politiske livet er.

Les også: Sandberg spent på om boka får etterspill

– Sandberg er en av Frps løse kanoner som kaller en spade for en spade, fortsetter han.

Blindheim har liten tro på at Sandberg havner i unåde med partiet.

– Et parti som Frp burde ha takhøyde for en slik bok, sier han.

Les også: Sandberg: Skjelte ut Siv Jensen på landsstyremøte

– Sandberg har rett

I boka beskriver Sandberg hvordan Frp har blitt striglet til et mer spiselig parti.

«De som ble oppfattet som politisk korrekte fikk dessverre for mye av markedsføringen av politikken over på sin banehalvdel i en lang periode. De utnyttet situasjonen i kjølvannet av 22. juli, da nesten hele partiet var lammet. Strategi og drift av partiet ble etter min mening styrt av noen få av dem. Noen som var opptatt av å være politisk korrekte skulle fortelle hvordan partiet skulle drives. Det måtte gå galt».

Les også: Korsberg: En trist dag

Heller ikke Professor i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, gir Sandberg rett i at sentrale politikere i partiet kvier seg for å uttale seg om innvandring, noe som er en av Frps kjernesaker.

Professor Frank Aarebrot sier det virker som Frp håndterer utgivelsen av Per Sandbergs bok på en god måte. Foto: NTB scanpixProfessor Frank Aarebrot sier det virker som Frp håndterer utgivelsen av Per Sandbergs bok på en god måte. Foto: NTB scanpix

– Under den internasjonale pressekonferansen for å rette opp inntrykket av partiet som et høyreekstremt parti, nevnte Kjetil Solvik-Olsen innvandring nærmest i en bisetning om hvilke saker som er viktige for Frp, sier han.

Les også: Marsdal: – Sandberg virker som en dårlig taper

Mener utgivelsen var klok

Aarebrot tror ikke Frp vil bli skadelidende av boken.

– Det kommer helt an på hvordan partiet takler boken, men det virker som partiledelsen har lagt seg på en linje som ikke hauser opp det negative, sier Aarebrot til ABC Nyheter.

Han mener det var riktig av Sandberg å ikke slippe boken under valgkampen.

– Han har et behov for å lette på trykket. Om det skulle bli bråk er det lenge til valget og denne boken skader således minimalt, sier Aarebrot.

Les også: Per Sandberg skallet ned asylsøker på fest

– Det er rett fra levra

Onsdag møtte Sandberg presse i forbindelse med lanseringen av boken. På pressekonferansen sa Sandberg at han ikke hadde trodd boken skulle få så mye oppmerksomhet.

– Jeg føler ofte at andre forteller historien om meg, men nå vil jeg fortelle historien min, det kan nok fremstå som subjektivt, men jeg er i hvert fall ærlig. Det er rett fra levra, sa han.

Han poengterer også at boken ikke er årsaken til at han ikke ønsket å bli statsråd eller parlamentarisk leder.

Han avviste alle planer om å melde seg ut fra partiet.

– Jeg har fortsatt politiske ambisjoner, sa han.

Les også: Tryglet Sandberg om å bli i partiet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus