Meny

Killengreen behandlet søkerliste - sikret seg Difi-jobben selv

Ingelin Killengreen snappet jobben som Difi-direktør

Først ledet Ingelin Killengreen prosessen med å ansette ny direktør i Difi. Da hun selv ble arbeidsløs fordi regjeringen nedla departementet hennes, tok hun selv direktørjobben i Difi. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementsråd Ingelin Killengreen behandlet søkerlisten til stillingen som ny direktør i Difi. Da den nye regjeringen gjorde henne arbeidsløs, tok hun selv direktørjobben i Difi.

Stillingen som direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) ble utlyst i vår med søknadsfrist 12. august og fikk 22 søkere, ifølge søkerlisten ABC Nyheter har fått innsyn i.

På den listen sto ikke Ingelin Killengreen.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet med departementsråd Ingelin Killengreen i spissen gjennomførte en omfattende prosess. Først ble det utlyst anbudskonkurranse for å innhente et konsulentselskap til å bistå med utvelgelsen.

Valget falt på ISCO Group, som sammen med Ingelin Killengreen intervjuet og vurderte de aktuelle søkerne.

På listen sto derimot andre kvalifiserte søkere, som SVs statssekretær i finansdepartementet, Roger Schjerva, tidligere direktør i Statens landbruksforvaltning, nå direktør i Reindriftsforvaltningen, Ola Chr. Rygh og moderniseringsdirektør Erik Oftedal i NAV.

Men etter at det ble klart at Fornyings- og administrasjonsdepartementet blir nedlagt av den nye regjeringen og Killengreen mister sin jobb fra nyttår, ble hele søkerprosessen forkastet av statsråd Jan Tore Sanner. Det hele endte med at Killengreen selv fikk stillingen.

Da hadde det gått over fem måneder siden Ingelin Killengreen selv aksepterte forrige Difi-direktørs avskjedssøknad i et brev 29. mai.

Les også: Ingelin Killengreen får direktørjobben i Difi

Aasrud: – Ingelin Killengreen var motivert

Arbeiderpartiets forhenværende statsråd Rigmor Aasrud bekrefter overfor ABC Nyheter at den plutselige ansettelsen av Killengreen ikke ble gjort i hennes tid.

– Vi hadde utlysningen, men var enige om at den gamle regjeringen ikke skulle ta avgjørelsen, sier hun.

Fikk du signaler fra Killengreen om at hun selv var lysten på jobben?

– Jeg opplevde Killengreen som motivert for å fortsette som departementsråd. Vi ble kjent med at departementet og dermed departementsrådsstillingen ville bli borte først halv ti kvelden i forveien. Derfor hadde jeg ikke noen samtale med henne om at hun skulle være aktuell for jobben som Difi-direktør, sier Aasrud til ABC Nyheter.

Les også: Ingelin Killengreen slutter som departementsråd

Ingelin Killengreen vurderte de andre

Hvem i departementet håndterte ansettelsesprosessen?

– Det var jo en ordinær runde, der departementsråd Ingelin Killengreen og konsulentselskapet foresto intervjuene med aktuelle kandidater, forteller Aasrud.

Har du kommentar til at departementsråden selv tok jobben som var utlyst, etter at Killengreen selv ledet en grundig prosess med vurdering av dem som søkte direktørstillingen innen fristen?

– Det er statsråden som utnevner, sier Rigmor Aasrud.

Les også: BI-professor: – Katastrofe å ansette Killengreen

Ingelin Killengreen ønsker ikke å kommentere saken.

– Det har vært naturlig å vente til etter valget. Da det ble regjeringsskifte, valgte den forrige regjeringen å la det ligge, sier kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

– Hvor naturlig er det å la departementsråd Killengreen vurdere alle som søkte innen fristen, og så ta jobben selv i det øyeblikket hun fikk vite at hun mistet sin nåværende jobb?

– Jeg viser til pressemeldingen fra statsråd Jan Tore Sanner, er alt Jacobsen vil si til det.

Navnet på konsulentselskapet ISCO Group er korrigert.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus