Meny

Siv Jensen: – Høyt under taket i Frp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen tar Per Sandbergs selvbiografi med stor ro og beskriver forholdet mellom Sandberg og Øyvind Korsberg som en personkonflikt i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

– Det er en bok hvor han gir sin personlige historie. Han gir både ris og ros både til meg og andre. Det er helt greit, sier Jensen til VG.

I selvbiografien «Mot min vilje», omtaler Sandberg flere av konfliktene han har hatt med sin egen partileder.

Selv har Jensen fortsatt ikke lest boken.

– Jeg har et avslappet forhold til bøker. De kommer hele tiden. Han forteller om sitt liv. Dette er ikke spesielt dramatisk, sier Jensen.

Les også: Per Sandberg om boken: – Den er rett fra levra

– En balansekunst

Hun merker seg Sandbergs frykt for at partiets sjel skal gå tapt i regjering, men mener dette absolutt er til å unngå.

SELVBIOGRAFI: Per Sandberg forteller om sitt liv som politiker i selvbiografien «Mot min vilje». Foto: NTB scanpixSELVBIOGRAFI: Per Sandberg forteller om sitt liv som politiker i selvbiografien «Mot min vilje». Foto: NTB scanpix

– Jeg merker meg at han slutter fullt og helt opp om regjeringsdeltakelsen og de sonderinger og forhandlinger som har vært ført. Men det er viktig for Frp å få gjennomslag for våre saker, og det er vi godt i gang med, sier Jensen til NTB.

– Når Frp er med i sin første regjering, har vi alle et sterkt ansvar for å ivareta vår profil og våre hjertesaker. Men dette skal gjøre i samarbeid med Høyre og slik at vi får gjennomslag i Stortinget. Det er en balansekunst, sier hun.

På en pressekonferanse i forbindelse med utgivelsen av selvbiografien uttalte Sandberg at han ikke har et nært personlig forhold til Jensen, men at de har samarbeidet godt profesjonelt.

– Det betyr ikke at jeg ikke stoler på Siv Jensen. Det er en grunn til at jeg valgte henne som fadder til sønnen min. Hun er den eneste personen i Norge jeg har full tillit til, sier Sandberg.

Les også: Sandberg: - Siv er eneste i Norge jeg har full tillit til

Personkonflikt

Siv Jensen beskriver det anstrengte forholdet mellom Sandberg og Øyvind Korsberg som en personkonflikt i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

– Dette er først og fremst en personkonflikt dem imellom, som jeg av naturlige årsaker ikke vil kommentere. Jeg har tillit til dem begge. Dette er personer som jeg har jobbet tett med i lang tid, sier Frp-lederen.

Forholdet mellom Sandberg og Korsberg til tross, ifølge Jensen er det gjennomgående et godt miljø i stortingsgruppa. Hennes eget forhold til sin sittende nestleder Per Sandberg, kommenterer hun slik:

– Det skulle bare mangle at vi ikke hadde vært enige om alt gjennom 16 år. Min tillit til Per er slik den alltid har vært.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus