Meny

To fanger henrettet i USA

En gruppe demonstranter utenfor fengselet hvor Darius Kimbrough ble henrettet i tirsdag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dødsdømte fanger ble tirsdag henrettet i henholdsvis Florida og Texas, de to amerikanske delstatene som har gjennomført flest henrettelser i år.

I Florida ble Darius Kimbrough (40) henrettet med en giftsprøyte med anestesimiddelet midazolam etter at høyesterett avviste hans siste anke, opplyser en talskvinne for myndighetene.

Han ble i 1991 dømt til døden for å ha voldtatt og drept en 28 år gammel kvinne i hennes egen bolig.

 Darius Kimbrough, Foto: NTB scanpix Darius Kimbrough, Foto: NTB scanpix

I Texas ble Jamie McCoskey (49) henrettet i byen Huntsville. Han var dømt for å ha borført et par i Houston i 1991. Den 20 år gamle mannen ble drept, mens kjæresten hans ble voldtatt. Også McCoskey ble henrettet med en giftsprøyte fylt med veterinærproduktet pentobarbital. Texas har skaffet giften fra ikke-sertifiserte leverandører siden de offisielle ikke vil at det skal brukes til å henrette mennesker.

McCoskey hadde ikke anket dødsdommen.

Så langt i år er det henrettet i alt 34 personer i USA. Kimbrough var den sjuende personer som ble henrettet i Florida siden årsskiftet. Ikke siden 1984 har så mange blitt henrettet i løpet av et år i Florida. I Texas er det så langt henrettet 15 personer i år.

Begge statene planlegger nye henrettelser 3. desember.

Les også: Psykisk syk drapsmann henrettet i USA

Les også: USA mangler gift til henrettelser

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus