Meny

Per Sandberg om boken: – Den er rett fra levra

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg tok bladet fra munnen og svarte pressen på spørsmål om boken «Mot min vilje».

Det har allerede kommet en del lekkasjer fra boken. Avsløringer om at han skjelte ut Siv Jensen på landsmøte, at Sandberg var så langt nede at han var nær ved å ta sitt eget liv og påstander om at Jagland også var beruset på Stortingets talerstol i 2006 har preget nyhetsbildet de siste dagene.

– Jeg hadde ikke trodd at boken skulle få så mye oppmerksomhet, åpner Sandberg og legger til:

– Jeg føler ofte at andre forteller historien om meg, men nå vil jeg fortelle historien min, det kan nok fremstå som subjektivt, men jeg er i hvert fall ærlig. Det er rett fra levra.

Stoler på Siv

Han legger til at boken har fått mye kritikk, men også gode tilbakemeldinger. Per Sandberg trekker også fram uenighetene med Siv Jensen. Han framholder at det er naturlig med tanke på at begge er sterke personer med sterke meninger. Selv om han har vært kritisk til Jensen, klager han ikke på jobben hun har gjort fram mot valget i år.

– Siv har gjort en fantastisk jobb i 2013.

Sandberg understreker at han fortsatt har politiske ambisjoner, men at han ikke ønsker å ta over etter Jensen.

Han forteller videre at han ikke har et nært personlig forhold til Siv Jensen, men at de har samarbeidet godt profesjonelt.

– Det betyr ikke at jeg ikke stoler på Siv Jensen. Det er en grunn til at jeg valgte henne som fadder til sønnen min. Hun er den eneste personen i Norge jeg har full tillit til, sier han under pressekonferansen.

Ingen planer om utmelding

Han poengterer også at boken ikke er årsaken til at han ikke ønsket å bli statsråd eller parlamentarisk leder, og at han ikke har noen planer om å melde seg ut fra partiet.

– Jeg har fortsatt politiske ambisjoner.

Sandberg forteller at han angrer på å ha belastet partiet med enkeltsaker, og utdyper:

– Men det er ikke det jeg angrer mest på. Jeg tror fortsatt at jeg kunne ha reddet livet til broren min, som jeg også omtaler i boken (Broren til Sandberg tok selvmord, red.anm)

Les også: Sandberg: Var nær ved å ta mitt eget liv

Les også: Tryglet Sandberg om å bli i partiet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus