Meny

Byrådsleder vil ha egen bombegruppe i Bergen

Politiets bombegruppe på plass i Oslo sentrum mandag da det ble funnet en mistenkelig pakke på en trikkeholdeplass i Prinsens gate. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter bombealarmen på Mongstad tirsdag mener byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) i Bergen at en egen bombegruppe må lokaliseres i byen.

Stolt-Nielsen sier til Bergens Tidende at beredskapen ikke holder mål. Viktige installasjoner var stengt i flere timer tirsdag etter at det ble slått bombealarm på Mongstad etter funn av en mystisk eske med påskriften «bombe». Det ble slått riksalarm klokka 12, men først klokka 17 ankom bombegruppa fra Oslo. En time senere ble pakken konstatert tom og alarmen ble avblåst.

Les også: Politiet: Ingen bombe på Mongstad

– Jeg synes dette er meningsløst. Det kan ikke være slik at viktige deler av landet skal stå lammet i påvente av en bombegruppe fra Oslo, sier Stolt-Nielsen til avisen.

Hun mener det må finnes andre måter å løse beredskapen på.

– Vi må se politi og forsvar i en sterkere sammenheng i slike situasjoner, og så må vi vurdere om det skal være flere bombegrupper rundt i landet. I situasjoner som dette sitter vi og tvinner tommeltotter i påvente av at det skal komme folk fra Oslo. Vi har flere viktige installasjoner på Vestlandet, og det er kostbart at disse skal stenges ned over lengre tid, sier hun, og legger til:

– Det ville vært naturlig å ha en slik bombegruppe her i Bergen. Her er det nærhet til viktige installasjoner, og vi har også et av landets største forsvarsanlegg her.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus