Meny

17 dansker savnet etter tyfonen

Danske myndigheter er så langt de eneste i Skandinavia som har opplyst hvor mange borgere som ikke er gjort rede for etter tyfonen. Foto: Erik De Castro (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er 17 dansker savnet etter at tyfonen Haiyan rammet Filippinene. Både norske og svenske myndigheter er tilbakeholdne med å oppgi tall på savnede.

– Vi savner for øyeblikket kontakt med 17 personer, forteller kontorsjef Søren Vøhtz i den danske utenriksdepartementet. Han understreker at det fortsatt ikke er noe som tyder på at noen dansker er blitt skadd i naturkatastrofen.

Overfor NTB ville det norske Utenriksdepartementet tirsdag kveld fortsatt ikke opplyse hvor mange nordmenn de ikke har fått kontakt med.

Les også: – Antall omkomne på Filippinene nærmere 2.500

– Situasjonen er uoversiktlig, så vi ønsker ikke å gå ut med noen tall. Store områder er rammet, og infrastrukturen er slått ut, sier pressevakt Astrid Sehl til NTB.

Det svenske utenriksdepartementet ville tirsdag ikke komme inn på det nøyaktige tallet på svensker det ikke er oppnådd kontakt med.

– Det er personer vi ikke har kommet i kontakt med, men vi vet at det er veldig dårlige telefonforbindelser, poengterer pressetalskvinne Camilla Åkesson Lindblom.

Les også: Se ødeleggelsene etter tyfonen Haiyan på Fillippinene

Den svenske avisa Expressen skrev mandag at det dreier seg om et titall personer, men myndighetene har ikke ønsket å bekrefte dette.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus