Meny

Tre personer siktet etter Stamsund-brann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn er siktet etter mordbrannparagrafen i forbindelse med at det brant i en rorbu i Stamsund i Lofoten i slutten av oktober.

En kvinne og hennes 16 år gamle sønn måtte redde seg ut fra den vertikaldelte brennende rorbua. Samtidig hørte de at det var flere menn som romsterte på stedet.

I forrige uke ble to menn pågrepet og siktet i saken. Nå er en tredje mann pågrepet som følge av nye avhør politiet gjennomførte i forrige uke, skriver Lofotposten.

Avisen skriver at politiet tidlig slo fast at det hadde vært innbrudd i bua, og at brannen var påsatt.

Lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor, vil ikke kommentere hva som er kommet fram i avhør med de tre mennene,

Saken vil om relativt kort tid bli sendt over til påtalemyndigheten for avgjørelse om eventuell tiltale.

Kvinnen som bodde i rorbua, har sagt til NRK at hun fryktet for eget liv da det brant og hun samtidig så to personer som gikk ut og inn av huset.

– Jeg visste jo ikke hvem det var og var redd for at de skulle komme inn til oss. Der og da fryktet jeg for livene våre, har hun beskrevet.

De tre er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen, straffelovens paragraf 148, som blant annet sier at forsøk på mordbrann kan straffes likt med fullbyrdet forbrytelse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus