Meny

Sandberg: Skjelte ut Siv Jensen på landsstyremøte

SKAPER RABALDER: Den nye boka til Per Sandberg «Mot min vilje» utgis onsdag. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg skjelte ut Siv Jensen etter noter etter en debatt om Forsvarets nye flybaser på Fremskrittspartiets landsstyremøte i februar i fjor.

Sandberg følte seg sveket av sin partileder, skriver han i boka «Mot min vilje», som utkommer onsdag.

I boka forteller han i detalj om hvordan han opplevde at partilederen gikk bak ryggen hans i forbindelse med Sandbergs forslag om å plassere Forsvarets nye flybase på Ørlandet. Trass i at Jensen skal ha gitt Sandberg en klapp på skulderen for forslaget, brukte hun sin dobbeltstemme til å få det nedstemt, skriver Sandberg.

«Jeg var skikkelig forbanna, og sa det var siste gang hun gjorde noe sånt mot meg».

«Nedtur» med Jensen som partileder

Sandberg omtaler også Jensens andre lederperiode fra 2009 til 2013 som en «nedtur».

Les også: Tryglet Sandberg om å bli i partiet

Etter det nedslående valgresultatet i 2009 og særlig etter 22. juli-tragedien viste partilederen «svakt lederskap», skriver Frp-nestlederen, som mener Siv har valgt en lederstil som ikke passer til partiet.

«Siv er meget opptatt av konsensus, hun vil ikke ha konflikter eller motsetninger. ... Som leder i et parti med sterke individualister som bare tenker på seg selv, går det ikke,» skriver Sandberg.

Samtidig fremholder han at da han og kona Line skulle finne en fadder for sønnen Jakob, valgte de Siv Jensen. «Siv stoler vi på 100 prosent», skriver Sandberg.

Les også: Sandberg: Var nær ved å ta mitt eget liv

Vag kommentar fra Jensen

Fremskrittspartiets leder og finansminister Siv Jensen er varsom med å uttale seg om boken.

– Det er vanskelig å kommentere helheten i en bok jeg ikke har lest. Per har skrevet en biografi hvor han forteller sin historie. Jeg hører at han både gir ris og ros til mange, også undertegnede, skriver Siv Jensen i en epost til NTB.

– Jeg og Per har samarbeidet tett i mange år. Det at vi har vært uenige fra tid til annen, skulle bare mangle. Jeg er glad for at han er fornøyd med situasjonen slik den er i dag, fremholder Frp-lederen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus