Meny

Bombetrusler mot flere steder i landet:

Politiet: Ingen bombe på Mongstad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har undersøkt den mistenkelige gjenstanden på Mongstad og sier at det ikke var en bombe.

Bombeeksperter ble tirsdag sendt til Mongstad etter funn av en mistenkelig gjenstand. Omtrent samtidig motttok Bergen lufthavn Flesland og Universitetet i Tromsø falske bombetrusler.

Gjenstanden ble klarert rett før klokken 18, melder politiet i Hordaland på Twitter.

Området på Mongstad i Hordaland der gjenstanden ble funnet, ble først sperret av. Bombegruppen fra Oslo-politiet bisto tirsdag ettermiddag i å undersøke pakken. Også marinedykkere ble tilkalt, og personell fra Forsvaret bisto.

Ifølge VG ankom bombeeksperter fra Forvarets minedykkerkommando stedet ved 17-tiden.

Falske bombetrusler

Samtidig som området ved Mongstad ble evakuert og sikret, sjekket politiet en bestemt person i forbindelse med en rekke bombetrusler. Dette er en kjenning av politiet som er kjent for å ringe inn trusler som ikke er reelle. Politiet setter ikke situasjonen ved Mongstad i sammenheng med de andre truslene.

– Med unntak av situasjonen på Mongstad, mistenker vi at én og samme person kan stå bak. Ting tyder på det. Så langt jeg kan se er det snakk om tre-fire trusseltelefoner over hele landet, sier operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidistrikt.

Mistenkt

Politiet i Follo mistenker en lokal mann for bombetrusler.

- Den mistenkte er en kjenning av politiet, som en tid har oppholdt seg i utlandet, sier Svein Brage Husdal Politioverbetjent Follo politidistrikt i en pressemelding.

Etter det Dagbladet.no erfarer forsvant denne mannen fra psykiatrisk behandling på Akershus universitetssykehus for seks måneder siden.

I mars 2012 ble mannen dømt for en rekke trusler mot offentlige tjenestemenn. Mannen selv og hans forsvarer anket dommen, og i oktober i fjor konkluderte Borgarting lagmannsrett med at han var strafferettslig utilregnelig.

Men lagmannsretten kom til at han ikke var syk nok for tvunget psykisk helsevern, og dermed ble han satt fri etter ett år sammenhengende i varetektsfengsel.

I september fikk den samme mannen Værnes lufthavn i Trondheim stengt i flere timer etter bombetrusler.

Riksalarm

Politiet brukte i dag systemet for riksalarm for å få informasjon raskt ut til politidistriktene, men trusselen mot Flesland flørte ikke til noen stenging ved flyplassen.

– Vi prøver å nøste opp i det nå og kvittere ut meldinger som vi mener er grunnløse, sier Gustav Landro i Hordaland politidistrikt. Han beskriver situasjonen som litt forvirrende og uoversiktlig.

Heller ikke bombetruslene mot Universitetet i Tromsø viste det seg å være hold i.

– Vi har gjort noen undersøkelser i saken, og det er en mistenkt person som står bak. Vedkommende er kjent for tidligere å ha kommet med en rekke bombetrusler mot en rekke institusjoner andre steder i landet. Derfor koordinerer vi nå etterforskningen av saken med andre politidistrikter, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms politidistrikt til VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus