Meny

Mette Nord blir ny leder i Fagforbundet

Nå blir hun mektigst: Mette Nord innstilt som ny leder i Fagforbundet. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette Nord ligger an til å bli landets mektigste forbundsleder tirsdag ettermiddag.

En enstemmig valgkomité på Fagforbundets landsmøte innstilte klokka 13 i dag på Mette Nord som ny leder i landets største fagforbund, Fagforbundet med 330.000 medlemmer.

Hennes konkurrent til vervet, Odd-Haldgeir Larsen, er innstilt som første nestleder i forbundet. Sissel M. Skoghaug, er innstilt som andre nestleder.

Les også: Jan Davidsen: – Ytterste høyre har kapret friheten

Med en slik innstilling blir det ingen kampvotering når Jan Davidsens etterfølger skal velges tirsdag ettermiddag.

Odd-Haldgeir Larsen sørget i LOs valgkomité for å få Fagforbundets Gerd Kristiansen valgt til leder der. Selv må han nøye seg med 2.-plassen. Foto: Thomas Vermes.Odd-Haldgeir Larsen sørget i LOs valgkomité for å få Fagforbundets Gerd Kristiansen valgt til leder der. Selv må han nøye seg med 2.-plassen. Foto: Thomas Vermes.

Nord har bakgrunn som hjelpepleier og det tidligere Helse- og sosialforbundet, som ble fusjonert med Kommuneforbundet til det nye Fagforbundet.

Det siste året har hun hatt permisjon fra nestledervervet i forbundet og har jobbet som statssekretær ved Statsministerens kontor.

Les også: Mette Nord avviste sametingspresidenten

Les mer om valgene og Fagforbundets landsmøte hos Fagbladet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus