Meny

Ungdomspartileder tryglet Sandberg om å bli

FpU-leder Himanshu Gulati fikk Per Sandberg til å fortsette som nestleder. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FpU-leder Himanshu Gulati måtte trygle en motvillig Per Sandberg om å fortsette som nestleder i Frp. Gulati sendte Sandberg flere bønnfallende tekstmeldinger.

Det var før landsmøtet i mai i år at Sandberg egentlig hadde bestemt seg for å trekke seg som nestleder, skriver NRK, som har fått tilgang på Frp-nestlederens selvbiografi dagen før den kommer i hyllene.

Gulati sendte Sandberg flere tekstmeldinger der han tryglet Sandberg om å bli, og hevdet at Sandberg var viktig for landets fremtid.

Han skrev blant annet: «Mine barn trenger deg om jeg og de skal leve i dette landet om 20-30 år, hvis ikke blir jeg nødt til flytte til India for å kunne leve i et fritt demokrati.»

Les også: Sandberg: Var nær ved å ta mitt eget liv

«Partiet trenger deg»

Gulati sendte Sandberg flere sterkt støttende og bønnfallende tekstmeldinger. I en av meldingene skal det ha stått: «Til tross for alle de upopulære tingene du opp gjennom årene har gjort og sagt, så er du den meste populære mannen blant partiets ungdom».

I en annen sto det: «Vennligst ikke gjør dette. Jeg håper du fortsetter. Partiet trenger deg.»

I selvbiografien skriver Sandberg at det var Gulati som fikk ham til å ombestemme seg.

«Det var én person som fikk meg til å endre mening, som fikk meg til å føle på samvittigheten overfor mine støttespillere og partiet, og det var FpU-leder Himanshu,» skriver Sandberg ifølge NRK.

Les også: – Sandberg virker som en dårlig taper

Trakk seg fra alle verv

Tekstmeldingene fra Gulati ble utløst av en e-post Sandberg sendte styret i stortingsgruppen like før landsmøtet i mai i år.

I e-posten trakk Sandberg seg fra alle verv i partiet. Bakgrunnen skal ha vært uenighet rundt ansettelse av Frp-traineer på Stortinget.

Gulati fikk altså Sandberg til å ombestemme seg og fortsette som nestleder, før han igjen varslet sin avgang 28. oktober. Sandberg sitter som nestleder frem til neste landsmøte, og onsdag lanserer han boka "Mot min vilje: Oppklaring av et politisk liv".

Les også: – Jeg går av som nestleder

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus