Per Sandberg skallet ned asylsøker på fest

BLE RASENDE: Per Sandberg forteller åpenhjertig om en voldsepisode tilbake i 1997, der han skallet ned en asylsøker på fest, i sin nye bok. (Foto: NTB scanpix)
BLE RASENDE: Per Sandberg forteller åpenhjertig om en voldsepisode tilbake i 1997, der han skallet ned en asylsøker på fest, i sin nye bok. (Foto: NTB scanpix)

I den kommende boka «Mot min vilje» skriver den profilerte Frp-politikeren at han angrer bittert på voldsepisoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boka, som det allerede har kommet flere lekkasjer fra, er å finne i bokhyllene fra onsdag.

Der kan eventuelle lesere blant annet fordype seg i en fest Per Sandberg deltok på tilbake i 1997. Ifølge VG skal festen, som fant sted i Levanger i Nord-Trøndelag, ha eskalert da Sandberg og noen venner inviterte med seg en asylsøker på nachspiel.

Her skal asylsøkeren ha gitt uttrykk for at han var misfornøyd med betalingen han fikk for en strøjobb han gjorde utenfor asylmottaket der han bodde.

Det fikk Sandberg til å tenne på alle pluggene. Samtidig ytret asylsøkeren et ønske om å forlate nachspielet, ifølge biografien.

– Jeg hadde ikke noe imot at han forlot selskapet, men ikke før han hadde gitt en uforbeholden unnskyldning, skriver Sandberg som fant oppførselen til asylsøkeren både respektløs og frekk.

Bakgrunn: Sandberg i ny bok: – Jeg var nær ved å ta livet mitt

På vei ut av døren havnet Sandberg og asylsøkeren i det som beskrives som «et voldsomt basketak».

– Hvem som slo først, husker jeg ikke. Men springskallen kom på ren refleks og så var det over. Opptrinnet varte knapt et halvt minutt, skriver Sandberg.

Som følge av hendelen ble Frp-politikeren idømt en bot på 3000 kroner.

Personvernpolicy