Meny

Regjeringen sparer millioner på kutt i pappaperm

Peter Tálos fra Oslo er sammen med datteren sin Karin hele dagen lang. Peter har tatt ut full pappapermisjon mens kona er i jobb. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved å senke fedrekvoten fra 14 til 10 uker, kan regjeringen spare så mye som 160 millioner kroner.

Regjeringen foreslår i sitt forslag til endringer i statsbudsjettet å kutte både fedrekvoten og mødrekvoten fra 14 til 10 uker. Den totale lengden på foreldrepermisjonen endres ikke.

Siden det er billigere at mødre tar ut mer permisjon, fordi de i snitt tjener mindre enn fedre, vil regjeringen spare staten for 35 millioner kroner bare i 2014. Når endringen har fått full effekt viser regjeringens beregninger at statens innsparing vil være på mellom 130 og 160 millioner årlig, skriver Aftenposten.

I budsjettdokumentene er kuttet i fedrekvoten ført opp som en innsparing og det står at kuttet vil føre til at fedrene tar ut mindre permisjon og mødrene mer.

«Det legges da til grunn at deler av den permisjonen som uten regelendringen ville blitt tatt ut av fedre i 2014, nå vil bli tatt ut av mor», heter det i regjeringens tilleggsproposjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus