Meny

Dyrevernere raser mot «mobbe-startpakke»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av telefonen, kan skoleelever kontrollere hjernen til en kakerlakk. Det får dyrevernere til å se rødt.

Robo-roach heter den lille datamaskinen, som festes til ryggen av en kakerlakk. Den er utviklet av forskere i selskapet Backyard Brains, som jobber for å få barn interessert i nevrologi.

Se Robo-roach i aksjon øverst i artikkelen

Når Robo-roach er festet med seler til kakerlakken, kan man styre hvor den går ved hjelp av en iPhone. Robo-roach sender nemlig signaler til kakerlakken som sier at den har truffet en vegg, og insektet vil dermed skifte retning.

– Det er forskjell mellom mennesker og kakerlakker. Men vi avkoder informasjon på samme måte. Så man kan lære mye om mennesket ved å studere disse insektene, sier Greg Gage, en av oppfinnerne bak Robo-roach til AOL News.

Se også: Tjener fett på kakerlakkfarm

Kakerlakkene skal ifølge Backyard Brains ikke føle noe smerte, og datamaskinen kan lett tas av uten å gjøre skade.  Håpet er at alle skoler skal være utstyrt med en Robo-roach, elevene kan bruke i undervisningen.

Det får imidlertid dyrevernsorganisasjonen PETA til å se rødt. De sier i en pressemelding at oppfinnelsen er  «ondskapsfull», og kaller det en «mobbe-startpakke». De mener det er betenkelig å lære opp barn til å kontrollere dyr på denne måten. Videre mener PETA at Robo-roach ikke burde være et leketøy for barn, men at eksperimentet hører hjemme innen dyremedisin. PETA har klagd Backyard Brains inn til myndighetene i Michigan.

Se også: Giftig edderkoppinvasjon stenger britisk skole

– Vi bryter ingen lover. Dette er kakerlakker folk bare ville drept om de fant dem hjemme, sier Greg Gage til sitt forsvar.

Se Backyard Brains forklaring av hvordan Robo-roach fungerer her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus