Dyrevernere raser mot «mobbe-startpakke»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved hjelp av telefonen, kan skoleelever kontrollere hjernen til en kakerlakk. Det får dyrevernere til å se rødt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robo-roach heter den lille datamaskinen, som festes til ryggen av en kakerlakk. Den er utviklet av forskere i selskapet Backyard Brains, som jobber for å få barn interessert i nevrologi.

Se Robo-roach i aksjon øverst i artikkelen

Når Robo-roach er festet med seler til kakerlakken, kan man styre hvor den går ved hjelp av en iPhone. Robo-roach sender nemlig signaler til kakerlakken som sier at den har truffet en vegg, og insektet vil dermed skifte retning.

– Det er forskjell mellom mennesker og kakerlakker. Men vi avkoder informasjon på samme måte. Så man kan lære mye om mennesket ved å studere disse insektene, sier Greg Gage, en av oppfinnerne bak Robo-roach til AOL News.

Se også: Tjener fett på kakerlakkfarm

Kakerlakkene skal ifølge Backyard Brains ikke føle noe smerte, og datamaskinen kan lett tas av uten å gjøre skade. Håpet er at alle skoler skal være utstyrt med en Robo-roach, elevene kan bruke i undervisningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det får imidlertid dyrevernsorganisasjonen PETA til å se rødt. De sier i en pressemelding at oppfinnelsen er «ondskapsfull», og kaller det en «mobbe-startpakke». De mener det er betenkelig å lære opp barn til å kontrollere dyr på denne måten. Videre mener PETA at Robo-roach ikke burde være et leketøy for barn, men at eksperimentet hører hjemme innen dyremedisin. PETA har klagd Backyard Brains inn til myndighetene i Michigan.

Se også: Giftig edderkoppinvasjon stenger britisk skole

– Vi bryter ingen lover. Dette er kakerlakker folk bare ville drept om de fant dem hjemme, sier Greg Gage til sitt forsvar.

Se Backyard Brains forklaring av hvordan Robo-roach fungerer her: